Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel umanitar 27.11.2008

ro

27 Nov, 2008 20:34 1109 Marime text

Democrat-liberalii fac un apel la toţi oamenii cu suflet mare să ajute o familie din Techirghiol aflată în dificultate, familia Mihaela şi Petrică Vlase, precum şi pe fetiţele lor Ana-Maria (10 ani) şi Andra Iuliana (5 ani).

Mihaela Vlase (32 de ani), o femeie tânără, puternică, care făcea curăţenie în casele oamenilor pentru a-şi câştiga o pâine cinstită, a fost internată în Secţia Medicală 2 Hematologie din cauza unei intoxicaţii. Ulterior, medicii i-au cerut să aducă donatori de sânge pentru trombocite, deşi în spital exista un medicament care ar fi putut să suplinească transfuziile. Mihaelei nu i-a fost administrat medicamentul deoarece este foarte scump. Familia a reuşit să plăteacă 22 de persoane carea au donat sânge.

Timp de o lună, tinerei i-au fost făcute transfuzii dar, în loc să se vindece, a început să se simtă din ce în ce mai rău, ajungând să nu se mai poată deplasa singură. Cadrele medicale au solicitat familiei să aducă o persoană în spital care să o îngrijească pe Mihaela deoarece aceasta se mişca cu foarte mare greutate şi nu se putea deplasa singură. Totodată, medicii au pus un nou diagnostic şi au recomandat să-i fie scoasă splina.

La două săptămâni după operaţie, Mihaela Vlase a fost externată dar starea ei de sănătate este foarte gravă, în spital făcând şi diabet. În acelaşi timp, Mihaela nu se poate deplasa, nu poate mânca singură, are nevoie de scutece absorbante iar starea ei de sănătate se deteriorează pe zi ce trece.

Familia Vlase supravieţuieşte cu foarte mare greutate, salariul soţului, de 640 de lei fiind insuficient pentru tratamentul medicamentos ca şi pentru traiul zilnic. Pentru a o putea ajuta în spital, familia a contractat un credit iar plata ratelor este imposibil de achitat. Până de curând familia Vlase era unită şi plină de viaţă dar astăzi este copleşită de datorii, neputând fi cumpărate nici măcar scutecele de adulţi.

Cei doi părinţi împreună cu fetiţele locuiesc într-o casă neîncălzită deoarece nu au bani pentru lemne şi riscă să rămână şi fără energie electrică. Din păcate pentru ei fiecare zi este o luptă disperată cu lipsurile şi cu boala necruţătoare, fiind pusă sub semnul întrebării chiar supravieţuirea.

Pentru cei cu suflet mare care doresc să-i ajute, vă informăm că familia Vlase locuieşte în Techirghiol, str. Victoriei, nr. 7.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii