Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima reuniune a Secretarilor generali ai Parlamentelor tarilor membre APM

ro

27 Oct, 2009 20:00 993 Marime text

Comunicat de presă


Prima reuniune a Secretarilor generali ai Parlamentelor ţărilor membre APM

Domnul Constantin Gheorghe, Secretar general adjunct al Senatului României, a participat la Prima Reuniune a Secretarilor Generali ai Parlamentelor ţărilor membre APM (Adunarea Parlamentară a Mediteranei), desfăşurată la Istanbul (Turcia), în ziua de 25 octombrie 2009.

Adunarea Parlamentară a Mediteranei (APM) a fost constituită în anul 2006, în scopul de a promova participarea statelor mediteraneene la examinarea problemelor de interes pentru regiune (procesul de pace din Orientul Mijlociu, evoluţia fluxurilor migratorii, accesul la resursele de apă, ş.a.). La lucrările APM participă, alături de reprezentanţii parlamentelor riverane Mării Mediterane, care au statutul de membru, reprezentanţi ai parlamentelor ţărilor interesate în mod special de regiune, cu statut de membru asociat, precum şi ai altor instituţii, cu statut de observator. Parlamentul României a devenit membru asociat al APM în octombrie 2008.

Reuniunea de la Istanbul a prilejuit un schimb de experienţă privind cele mai bune practici şi modalităţi de sprijinire a delegaţiilor parlamentare naţionale, în vederea unei mai bune colaborări cu APM, a sporirii vizibilităţii acestei organizaţii şi a impactului său la nivel regional.

27.10.2009

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii