Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - PARLAMENTUL ROMÂNIEI

ro

25 Jun, 2014 09:28 1373 Marime text
PARLAMENTUL ROMÂNIEI
S E N A T
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti, www.senat.ro
Direcţia de presă, tel. 021.414.2713, fax 021.315.60.03, presa@senat.ro
 
Comunicat de presă
 
Senatorul Viorel-Riceard Badea, membru al Delegației române la APCE, a susținut, cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 23-27 iunie a.c.), o intervenție în cadrul dezbaterii libere.
În alocuțiunea sa, senatorul Badea a făcut referire la situația adolescentului român de origine romă care a fost agresat de 12 persoane, într-o suburbie a capitalei franceze, pentru săvărșirea unei presupuse infracțiuni.  
Parlamentarul român a catalogat acest gest ca fiind un atentat grav adus integrității fizice și psihice a unei ființe umane și a condamnat în termeni categorici asemenea fapte reprobabile, care ilustrează existența în Franța a unui climat de ostilitate vizavi de anumite grupuri etnice. A mai arătat, de asemenea, că succesul electoral al formațiunilor politice extremiste reprezintă un element determinant în propagarea, la nivelul societății, a unor atitudini rasiste și xenofobe. 
Senatorul Badea a lansat un apel autorităților franceze competente de a-i aduce în fața justiției pe cei care se fac vinovați de comiterea acestui act regretabil și disproporționat, arătând totodată că parlamentarilor le revine sarcina de a reacționa de o manieră fermă în fața unor asemenea acte incalificabile, care aduc atingere în mod nemijlocit principiilor fundamentale ale Consiliului Europei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii