Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatele din statele UE sa fie invitate la dezbateri la restructurarea unei multinationale

ro

09 Feb, 2010 17:39 544 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Adriana Ţicău cere ca sindicatele din toate statele UE relevante să fie invitate la dezbateri când o multinaţională  iniţiază un plan de restructurare

  www.adrianaticau.eu
Strasbourg, 9 februarie 2010

Eurodeputata PSD Adriana Ţicău a solicitat luni, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, ca "sindicatele din toate statele membre ale Uniunii Europene în care întreprinderea are unităţi productive -şi nu doar cele din statele în care se află sediul principal al companiei-,  să fie invitate la dezbaterile din Comitetul European pentru Întreprinderi, atunci când o întreprindere europeană, multinaţională, iniţiază un plan de restructurare care afectează locurile de muncă".

Intervenţia deputatei europene a avut loc în cadrul dezbaterii PE privind declaraţia Comisiei Europene pe tema închiderii liniei de asamblare a Opel, din Anvers (Belgia), ca urmare a restructurării -cauzată de criza economică- făcute de compania General Motors.

Adriana Ţicău atrage atenţia că "dezbaterea s-a concentrat pe problemele legate de situaţia din industria constructoare de maşini, dar, dacă nu se iau măsuri imediate pentru păstrarea competitivităţii industriei europene si a forţei de muncă, pe viitor riscăm să avem astfel de dezbateri şi pentru alte sectoare, ca urmare a delocalizării unei părţi a producţiei europene în terţe ţări". 

În intervenţia sa, doamna Ţicău a arătat şi că la începutul acestui an rata şomajului în UE27 a ajuns la 10%, iar în unele ţări, precum Lituania şi Spania, la 20%. De asemenea, ea a adresat în cadrul dezbaterii trei întrebări fundamentale:
· Care va fi viitorul politicii industriale europene?
· Încotro se îndreaptă competitivitatea economiei europene?
· Ce se va întâmpla cu forţa de muncă din Europa şi implicit cu calitatea vieţii cetăţenilor europeni?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii