Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaş - "Salut decizia anumitor state membre de a colabora pentru implementarea taxei pe tranzacțiile financiare"

ro

03 Jul, 2013 14:44 950 Marime text
Strasbourg, 03 iulie 2013,
 
Europarlamentarul Sabin Cutaș a salutat, în plenul Parlamentului European, decizia luată de 11 state membre ale Uniunii Europene de a implementa taxa pe tranzacțiile financiare. El a subliniat că aceasta va aduce câștiguri importante bugetelor, într-un context în care investițiile sunt necesare şi va permite în același timp sectorului financiarcontribuie în mod echitabil la ieșirea din criza economică.
 
"Taxa pe tranzacțiile financiare ar putea deveni un factor de descurajare a activităților riscante şi a speculației, reprezentând în același timp, pentru sectorul financiar, un mijloc echitabil de a contribui la procesul de redresare economică", a declarat eurodeputatul român.
 
"Taxa va aduce un venit important bugetelor, estimat la 57 de miliarde de euro anual în eventualitatea introducerii sale în 27 de state membre şi la 31 de miliarde de euro anual în cazul cooperării prevăzute între 11 state membre, într-un moment în care stimularea creșterii economice şi în special crearea de noi locuri de muncă sunt atât de necesare", a adăugat acesta.
 
"Salut inițiativa statelor care au decis să colaboreze pentru implementarea taxei, însă regret că restul membrilor Uniunii Europene nu s-au alăturat pentru moment acestui demers. Totodată, nu sunt favorabil principiului scutirii anumitor instrumente financiare de la aplicarea taxei pe tranzacțiile financiare. O punere în practica selectivă a acesteia ar crea deficiente, subminând-i eficacitatea", a conchis deputatul european.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii