Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:37 20 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaş -

ro

11 Jul, 2013 00:00 327 Marime text
Bruxelles, 10 iulie 2013,
 
Europarlamentarul Sabin Cutaş l-a interpelat astăzi pe Linas Linkevičius, ministrul pentru afaceri externe al Lituaniei, cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen. Interpelarea deputatului european a avut loc in contextul dezbaterii din Comisia pentru comerț internațional privind prioritățile președinției lituaniene a Uniunii Europene pentru următoarele șase luni. Ministrul de externe lituanian si-a manifestat întreaga susținere pentru aderarea României la Schengen.
 
"România a îndeplinit toate condițiile prevăzute de către acquis-ul Schengen. Parlamentul European a susținut in nenumărate rânduri accesul tarii mele, considerând discriminatorie si profund injusta amânarea acestuia pe termen nedefinit. Cetățenii romani sunt dezamăgiți de jocul dublelor standarde la nivelul Consiliului. Libera circulație a persoanelor este un drept fundamental, dar se pare ca este aplicat in mod arbitrar. In acest context, as dori sa știu care este, in viziunea dumneavoastră, șansa de reușita a aderării României la Spațiul Schengen in timpul mandatului președinției lituaniene?", a întrebat europarlamentarul Sabin Cutaş.
 
Ministrul Linas Linkevičius a precizat ca una dintre prioritățile președinției europene a tarii sale este susținerea aspirațiilor legitime ale României de aderare la Schengen. Oficialul lituanian a mai declarat ca Lituania va depune eforturi pentru a convinge statele care se dovedesc inca reticente ca Romania este pregătita pentru a face parte din Schengen.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii