Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:00 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaș "MCV a devenit un instrument de presiune politică internă"

ro

14 Mar, 2013 11:42 625 Marime text

Grupul Alianţei Progresiste a
SOCIALIŞTILOR & DEMOCRAŢILOR
din Parlamentul EuropeanDELEGAŢIA ROMÂNĂ
S&D
COMUNICAT DE PRESA


Sabin Cutaș: "MCV a devenit un instrument de presiune politică internă"


Strasbourg, 14 martie 2013,


Europarlamentarul Sabin Cutaș a declarat, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg,MCV a devenit un instrument de presiune politică internǎ şi un pretext pentru a bloca aderarea României la Spațiul Schengen.


Potrivit lui Sabin Cutaş: "Este îngrijorătoare tendința de permanentizare a unui Mecanism de Cooperare şi Verificare care se vrea tehnic şi apolitic, însǎ nu conține o metodologie de lucru precisǎ, nici în ceea ce privește partea de cooperare, nici cea de monitorizare".


" Cooperarea cu autoritățile naționale se dovedește dificilǎ, în condițiile în care nu existǎ un numitor comun pentru monitorizarea progreselor democratice. În același timp, pe parcursul a șase ani de monitorizare, condiționalitǎțile Comisiei Europene au cunoscut modificări importante, extinzându-se la noi domenii. Astfel, MCV a devenit instrument de presiune politicǎ internǎ şi pretext pentru a justifica decizia populistǎ şi anti-europeanǎ de a bloca aderarea României la Spațiul Schengen. Găsesc regretabil faptul cǎ România şi Bulgaria sunt considerate principalele vinovate pentru problemele cauzate în UE de efectele crizei şi de incompetența unor guverne de a le gestiona", a adăugat acesta.


Deputatul european a solicitat Comisiei încetarea monitorizării României, pentru ca aceasta: "sǎ adere, şi de facto, la Uniunea Europeanǎ".

Ti-a placut articolul?

Comentarii