Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaş (ECON) - "Banca Europeană de Investiții trebuie să aibă în vedere impulsionarea proiectului de gazoduct Nabucco"

ro

20 Feb, 2011 17:50 948 Marime text

Bruxelles, 18.02.2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru în Comisia pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (ECON), a salutat joi in plenul PE mărirea mandatului general oferit Băncii Europene de Investiții, care îi va permite acesteia să investească în proiecte de infrastructură rutieră, maritimă și energetică de importanță pentru Uniunea Europeană, precum proiectul de gazoduct Nabucco. Intervenția lui Sabin Cutaş a avut loc în cadrul dezbaterii privind noul mandat extern al Băncii Europene de Investiții, care stipulează o mărire a bugetului dedicat țărilor din afara UE. Eurodeputatul a fost raportor al acestui dosar în Comisia ECON.

Potrivit lui Sabin Cutaş: „Prin garanția oferită Băncii Europene de Investiții în temeiul acestui raport se urmărește dezvoltarea structurilor sociale și economice, precum și mitigarea schimbărilor climatice în țări terțe, fiind promovate totodată democrația, statul de drept și drepturile omului."

"Estimez de aceea ca fiind pozitivă sugestia de mărire a mandatului general oferit băncii, având în vedere și faptul că țările pentru care este destinată această garanție le includ pe cele candidate la aderare și pe cele care au încheiat acorduri de parteneriat cu UE. Pentru a-și îndeplini mai bine responsabilitățile în țări terțe, banca are nevoie de resurse substanțiale și de personal specializat mai numeros. În acest context, BEI trebuie să aibă în vedere impulsionarea anumitor proiecte de importanță pentru UE și pentru țările partenere, precum gazoductul Nabucco și alte proiecte majore de infrastructură rutieră, maritimă și energetică" a subliniat eurodeputatul român.

"În final, doresc să subliniez necesitatea realizării de către bancă a unor monitorizări ale proiectelor finanțate, atât pe parcursul derulării lor, cât și la încheierea lor, pentru verificarea respectării criteriilor sociale și de mediu", a conchis Cutaş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii