Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:34 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaş cere Comisiei Europene o listă neagră a paradisurilor fiscale

ro

25 Apr, 2013 12:42 358 Marime text
Bruxelles, 25 aprilie 2013,
 
 Comisia pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European a adoptat, ieri, amendamentul eurodeputatului Sabin Cutaș privind realizarea unei liste negre a paradisurilor fiscale până la finalul anului viitor.  Amendamentul a fost depus în cadrul Raportului privind lupta împotriva fraudei, evaziunii şi a paradisurilor fiscale.
 
"Frauda şi evaziunea fiscală cauzează, în fiecare an, pierderi de o mie de miliarde de euro economiei europene. Jumătate din comerțul mondial trece prin paradisuri fiscale, iar fondurile deținute în astfel de jurisdicții reprezintă aproximativ 21 de trilioane de euro. Existenţa acestora contribuie la creșterea inegalității, a sărăciei şi la erodarea democrației la nivel global", a declarat Sabin Cutaş.
 
"Identificarea paradisurilor fiscale, prin intermediul unei liste europene, a devenit cu atât mai necesară în contextul de criză. Aceasta va asigura buna funcționare a politicilor comune,  inclusiv a celor comerciale şi economice", a adăugat europarlamentarul român.
 
"Am interpelat în nenumărate rânduri executivul european, cu scopul de a impulsiona realizarea unei astfel de liste. Mă bucur că am reușit să obțin susținerea colegilor din Comisia pentru afaceri economice şi monetare spre a solicita CE să se conformeze până la sfârșitul lui 2014", a conchis Sabin Cutaş.

Ti-a placut articolul?

Comentarii