Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul European a votat raportul Corinei Cretu pentru sprijinirea dezvoltării durabile

ro

22 Oct, 2013 17:54 986 Marime text
Europarlamentarul Corina Cretu, Vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare din cadrul Parlamentului European, a prezentat, in plenul reunit la Strasbourg, Raportul referitor la cooperarea dintre autoritățile locale și societatea civilă.
 
Astazi, Parlamentul European a votat in favoarea acestui Raport redactat de Corina Cretu, care sintetizeaza angajamentul Uniunii Europene pentru sprijinirea dezvoltării durabile.
 
Vicepresedintele Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European a evidentiat rolul esential al autoritatilor locale si al organizatiilor non-guvernamentale, prin capacitatea lor de a gasi solutii inovatoare in beneficiul cetatenilor. "Este esentiala, totodata, implicarea categoriilor de populatii vizate pentru a ne asigura ca demersurile întreprinse in proiectele de dezvoltare contribuie la eradicarea sărăciei", a declarat europarlamentarul roman.
 
Corina Crețu a precizat ca dialogul intre autoritățile locale și societatea civilă trebuie sa urmărească progrese concrete in ceea ce priveste protejarea drepturilor femeii si a celor mai vulnerabile categorii, conditii de munca decente, o crestere economica durabila si favorabila incluziunii sociale. Europarlamentarul PSD a declarat ca e nevoie de o mai mare transparenta a fluxurilor de ajutor si de eficientizarea sistemelor de colectare a taxelor, pentru a asigura finantarea sustenabila a dezvoltarii.
 
"Abordarea teritoriala a dezvoltarii si descentralizarea sunt factori importanti pentru atingerea obiectivului de eradicare a saraciei in viitoarea Agenda pentru Dezvoltare, de aceea este esentiala  implicarea autoritatilor locale in toate etapele procesului de dezvoltare si mai ales in elaborarea programelor geografice si tematice", a declarat vicepresedintele Comisiei europarlamentare pentru Dezvoltare.
"Raportul pune, de asemenea, in valoare utilitatea parteneriatelor intre autoritatile locale si organizatiile societatii civile din tarile in curs de dezvoltare si omologii acestora din tarile europene, fructificând experiența in tranziția din statele membre ale UE", a mentionat europarlamentarul Corina Cretu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii