Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minodora Cliveti - Parlamentul European aproape de tinerii nostri, prin masuri concrete!

ro

20 Nov, 2013 17:54 1088 Marime text
Europarlamentarul PSD Minodora Cliveti saluta votarea in cadrul sesiunii plenare a Palamentului European de la Strasbourg a raportului “Programul - Erasmus pentru toti”.
Noul program european “Erasmus +” reuneste programele actuale din sectorul educatiei, al formarii profesionale si al tineretului – Comenius, Erasmus, Erasmus Mundus, Leonardo da Vinci (formare profesionala) si Grundtvig - si introduce pentru prima data sportul ca sector specific.
“Erasmus +, cu un buget de 14,7 miliarde de euro, sustine mobilitatea educationala a tinerilor intre 13 si 30 de ani si propune un mecanism de garantare a imprumuturilor pentru studentii la master.

Datorita acestui nou instrument tinerii vor putea obtine credite in conditii favorabile in valoare de 12000 euro pentru un master de un an si pina la 18000 euro pentru studii de doi ani, pentru a-si finanta studiile in strainatate. De asemenea, raportul subliniaza ca acest mecanism nu trebuie sa inlocuiasca niciun sistem de burse existente si nici crearea unor alte instrumente de finantare la nivel national, in plus el va asigura finantarea necesara nu doar pentru studenti ci si pentru profesori, formatori si ucenici”,
a declarat europarlamentarul Minodora Cliveti.
“In acest context, m-am bucurat sa constat ca Premiul Saharov 2013 a fost acordat unei tinere pakistaneze de 16 ani, Malala  Yousafzai,  pentru darzenia de care a dat dovada in lupta pentru recunoasterea accesului la educatie a tinerelor fete din Pakistan. In conditiile in care 57 de milioane de copii, intre care trei sferturi sunt fete, nu au acces la educatie, consider ca semnalul dat de Parlamentul European prin acordarea acestui premiu este unul de o maxima importanta, subliniind inca o data rolul esential al educatiei in formarea personalitatii umane, in combaterea conflictelor si in instaurarea unei lumi mai bune si mai drepte” a mai precizat europarlamentarul PSD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii