Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minodora Cliveti - "Avem nevoie de o consolidare a relatiilor economice si comerciale UE - China"

ro

15 Apr, 2013 19:33 1002 Marime text
Doamna Minodora Cliveti, membra a Parlamentului European, a participat, alaturi de alti colegi eurodeputati si de reprezentantii Ambasadei Republicii Populare Chineze in Belgia, la o reuniune de lucru intitulata "Avantaj reciproc? Provocarile si oportunitatile investitiilor chineze in Europa", ce a avut loc in cadrul legislativului european.

In contextul globalizarii, Europa trebuie sa faca fata unei concurente dure, atat din partea unor economii cu costuri mici, cum sunt cele ale Chinei si Indiei, cat si din partea unor economii inovatoare si prospere. Cresterea gradului de integrare economica la nivel international ofera multe oportunitati, intreprinderile din UE dobandind mai usor acces la noi piete aflate in expansiune, la surse de finantare si la resurse tehnologice, iar consumatorii europeni pot beneficia de o mai mare varietate de produse, la preturi mai mici.

"Avand in vedere ca in ultimii ani cresterea nivelului de trai se datoreaza globalizarii, politica comerciala europeana trebuie sa reprezinte un important instrument spre o mai mare deschidere economica. Astfel, consider ca dezvoltarea relatiilor dintre Uniunea Europeana si China ar trebui sa reprezinte o prioritate, deoarece schimbul de idei, bunele practici comerciale si sociale, precum si solutiile inovatoare sunt benefice pentru ambele parti. Concurența comercială dintre China si Uniunea Europeana trebuie sa se realizeze pe baza unor norme clar stabilite, permitand competitia, stabilitatea mediului de afaceri si optimizarea intreprinderilor, astfel incat sa nu se actioneze impotriva intereselor lucratorilor.
De asemenea, consider ca schimbul de relatii comerciale si economice trebuie sa continue sa fie consolidat intre Romania si China, in special in domeniile ciberneticii, agriculturii si infrastructurii rutiere", a declarat doamna Cliveti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii