Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Enciu - Până la acest moment, situaţia din Siria nu a impus adoptarea în România a unor măsuri speciale privind solicitanţii de azil, dar o va face când acest lucru va fi necesar

ro

09 Oct, 2013 18:11 907 Marime text
Europarlamentarul român Ioan Enciu (PSD) a depus o declaraţie scrisă, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European cu privire la ¨Masuri la nivelul UE si al statelor membre in legatura cu fluxul de refugiati ezultat din conflictul din Siria, prin care susţine că solidaritatea între statele membre UE trebuie dovedită prin fapte concrete, amintind că România a demarat acţiunile de ajutorare şi a avut o contribuţie financiară însemnată la eforturile comunităţii internaţionale de a gestiona criza umanitară generată de situaţia din Siria.

“Astfel, în 2012, România a contribuit cu o sumă importantă pentru finanţarea măsurilor de ameliorare a crizei umanitare din Siria şi a continuat să facă acest lucru şi în 2013”, se arată în declaraţia depusă de Ioan Enciu.
Eurodeputatul social-democrat a mai declarat că:„până la acest moment, situaţia nu a impus adoptarea în România a unor măsuri speciale privind solicitanţii de azil din Siria, dar o va face când acest lucru va fi necesar”.

“Situaţia din Siria este dramatică pentru populaţia civilă şi creează dificultăţi majore în statele învecinate, în principal Liban, Iordania şi Turcia. Uniunea Europeană trebuie să-şi dovedească capacitatea de a gestiona această criza umanitară. Solidaritatea între statele membre trebuie dovedită prin fapte concrete şi nu numai prin declaratii. Cred exemplul României este unul care trebuie menţionat şi urmat de toate statele membre, indiferent de puterea financiară sau distanţa de care se află de zona de criză, pentru a reuşi să îmbunătăţim cât mai rapid situaţia refugiaţiilor sirieni până la închierea conflictului. Conflict care se poate încheia numai prin eforturile întregii comunităţi internaţionale, în care noi UE ar trebui să jucăm un rol mult mai important”, se mai arată în declaraţia lui Ioan Enciu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii