Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul Minodora Cliveti semnalează 3 oportunități de stagii pentru tinerii români în cadrul instituțiilor Uniunii Europene

ro

15 Aug, 2013 15:32 1168 Marime text
Europarlamentarul Minodora Cliveti semnalează 3 oportunități de stagii pentru tinerii români în cadrul Parlamentului European, Comisiei Europene și Ombudsmanului European.
Stagiile remunerate Robert Schuman în cadrul Parlamentului European se adresează absolvenților de studii universitare iar scopul lor este de a le permite stagiarilor să își completeze cunostințele dobândite în timpul studiilor și să se familiarizeze cu activitatea Uniunii Europene, în special cu aceea a Parlamentului European. Durata stagiilor este de 5 luni, în fiecare an existând două perioade de începere a stagiilor, pentru anul viitor acestea sunt 1 Martie 2014, pentru care înscrierile vor începe pe 15 August 2013 (termen limită 15 Octombrie 2013), și 1 Octombrie 2014, pentru care înscrierile se vor desfășura între 15 Martie 2014 și 15 Mai 2014. Stagiile Robert Schuman includ stagiile cu opțiunea generală (aplicanții trebuie să dovedească redactarea unei lucrări scrise substanțiale în cadrul studiilor universitare sau pentru o publicație științifică) și stagiile Robert Schuman cu opțiunea jurnalism (aplicanții trebuie să dovedeasca experiență profesională, fie prin articole publicate, fie prin înscrierea în asociația jurnaliștilor dintr-un stat membru al UE, fie printr-o diplomă în jurnalism recunoscută în statele membre ale UE sau în statele candidate la aderare).
Comisia Europeană oferă tinerilor absolvenți universitari stagii pe o durată de cinci luni care au loc la Bruxelles sau Luxembourg. În această perioadă se fac înscrieri pentru stagiile cu data de începere 1 martie 2014. Termenul pentru depunerea cererilor este 30 August la prânz. Stagiarul va efectua aproximativ aceleaşi sarcini ca funcţionarii „administratori” la început de carieră, cum ar fi compilarea de informaţii şi documentaţie, organizarea unor grupuri de lucru, forumuri, audieri publice şi reuniuni, pregătirea de rapoarte şi răspunsuri la întrebări, participarea la întâlniri de grup, clasificarea şi revizia lingvistică a textelor etc.
Ombudsmanul European oferă stagii de două ori pe an, în special absolventilor de drept. Stagiile au loc fie la Strasbourg, fie la Bruxelles, în functie de nevoile biroului. În aceasta perioadă se fac înscrieri pentru stagiile cu data de începere 1 ianuarie 2014 iar data limită de înscriere este 31 August. Aceste stagii au o durată minimă de 4 luni care poate fi extinsă până la maxim 12 luni, la alegerea Obdusmanului. Stagiarii din cadrul biroului Ombudsmanului trebuie să aibă o foarte bună cunoaștere a limbii engleze. Prin urmare, candidaturile trebuie depuse în engleză.
Toate aceste 3 tipuri de stagii sunt remunerate iar valoarea subvenției este stabilită anual de Biroul pentru stagii și depinde de constrângerile bugetare. Cu titlu informativ, cuantumul bursei în 2013 este de 1,213.55 EUR pe lună.
Mai multe informații, precum și formularele online, le puteți obține urmând linkul:
Parlamentul European http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/ro/007cecd1cc/Traineeships.html
Comisia Europeană
 http://ec.europa.eu/stages/index_en.htm
Ombudsmanul European http://www.ombudsman.europa.eu/shortcuts/document.faces/en/3460/html.bookmark
 
„Consider că tinerii români trebuie să fie informați și să profite de oportunitățile aferente calității lor de cetățeni europeni. De aceea adresez invitația conaționalilor mei interesați de aceste stagii de pregătire finanațate de UE să acționeze”, a declarat europarlamentarul român.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii