Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daciana Sarbu solicita Comisiei Europene sa se pronunte in privinta interzicerii cianurilor in minerit

ro

21 May, 2013 13:06 884 Marime text
Daciana Sarbu a solicitat Comisiei Europene un nou punct de vedere pe tema interzicerii cianurilor in minerit, in contextul modificarilor legislative ce au loc in prezent la nivel european. Eurodeputata PSD a adresat acest apel prin intermediul unei intrebari scrise catre CE, precum si printr-un discurs sustinut in plenul Parlamentului European.
“In 2010, am fost unul dintre autorii rezolutiei ce solicita interzicerea cianurilor in minerit, adoptata cu o majoritate zdrobitoare de PE. Am initiat si alte declaratii scrise, solicitari sau scrisori pe aceeasi tema, insa Comisia a afirmat ca nu intentioneaza sa dea curs acestei propuneri. Tema continua sa fie o preocupare pentru un numar mare de cetateni europeni, si in special romani”, a subliniat eurodeputata in mesajul sau, sustinut luni seara, la Strasbourg.
Daciana Sarbu a reluat apelul catre Comisia Europeana in contextul in care, in prezent, forurile comunitare lucreaza la revizuirea unei parti a legislatiei ce priveste atat impactul de mediu al proiectelor industriale, cat si substantele periculoase: “Date fiind riscurile asociate cu utilizarea tehnologiilor bazate pe cianuri in minerit, intentioneaza Comisia sa reanalizeze solicitarea de interzicere a acestora, ca parte a schimbarilor legislative in curs?”.
In plus, eurodeputata vrea sa afle de la Comisia Europeana daca exista perspectiva directionarii de fonduri europene catre modele alternative de dezvoltare pentru regiunile miniere – precum cele bazate pe turism sau pe promovarea siturilor arheologice.
Intrebarea scrisa adresata CE vizeaza si modul in care Comisia si-a indeplinit angajamentul de a sprijini dezvoltarea de noi tehnologii extractive, diferite de cele ce utilizeaza cianuri.
Daciana Sarbu este membra in Comisia de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara a Parlamentului European.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii