Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daciana Sarbu organizeaza la Bruxelles un seminar pe tema bunastarii copiilor

ro

26 Mar, 2013 11:20 909 Marime text
26 martie 2013, Bruxelles

Daciana Sarbu organizeaza la Bruxelles un seminar pe tema bunastarii copiilor

Daciana Sarbu, eurodeputata PSD, organizeaza miercuri, 27 martie la Bruxelles evenimentul „Bunastarea copiilor – investitie intr-un viitor sanatos”, un seminar despre nevoia prioritara de politici integrate vizand copiii in domeniul sanatatii, nutritiei si educatiei pentru sanatate. In contextul actualei crize economice, vor fi prezentate initiative curente la nivel global, actiunile UE in domeniu, precum si experienta UNICEF in Romania in ceea ce priveste situatia copiilor.
Evenimentul este organizat sub egida Grupului S&D din Parlamentul European.
Vor lua cuvantul: Sandie Blanchet - reprezentantul UNICEF in Romania, Philippe Roux (DG SANCO, Comisia Europeana), Monika Kosinska – secretarul general al EPHA (Alianta Europeana pentru Sanatate Publica), Julius Op De Beke (DG Employment, Comisia Europeana), Christel Schaldemose - europarlamentar S&D din Danemarca, Vasile Cepoi – consilier de stat pe probleme de sanatate al Primului Ministru al Romaniei.
Vorbitorii vor prezenta programele privind sanatatea si bunastarea copiilor aflate acum in desfasurare la nivel global si european, iar reprezentantii Comisiei Europene vor expune intentiile acestei institutii in domeniul nutritiei si sanatatii ce vizeaza in mod direct copiii. Vasile Cepoi, reprezentantul Guvernului Romaniei, va oferi detalii cu privire la programul national „Mama si Copilul”, ce va fi implementat in Romania incepand de anul viitor.
Evenimentul urmareste sa atraga atentia in plan european asupra nevoii unei strategii integrate menite sa imbunatateasca dezvoltarea si sansele copiilor europeni.
Initiatoarea si moderatoarea evenimentului, Daciana Sarbu, a avut constant initiative in domeniul nutritiei, vizand in special copiii: „Reunind intr-un dialog comun Parlamentul European, Comisia Europeana, factori guvernamentali nationali si ONG-uri proeminente in domeniul sanatatii publice, avem mai multe sanse de a face un pas inainte in acest domeniu crucial: sanatatea copiilor trebuie imbunatatita prin politici aplicate coordonat in mai multe domenii, dintre care prioritare sunt initiativele privind nutritia, preventia si educatia pentru sanatate”, considera Daciana Sarbu, membra in Comisia de Sanatate Publica a Parlamentului European.
UNICEF saluta intentia si interesul Romaniei de a duce in plan european discutia despre copiii vulnerabili in contextul acestei recesiuni. O atentie deosebita trebuie acordata intaririi programelor de sanatate, educatie si protectie in vederea asigurarii de sanse egale pentru toti copiii. Sustinem acest efort și vom participa cu expertiza noastra tehnica la dezvoltarea si continuarea unui dialog pe aceasta tema” afirma Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF in Romania.
In noiembrie 2012, eurodeputata Daciana Sarbu a solicitat Comisiei Europene pregatirea unei Strategii Europene privind Sanatatea Copiilor, finantata prin fonduri europene, care sa includa prioritar politici privind alimentatia sanatoasa. In viziunea sa, o astfel de strategie trebuie sa se axeze in primul rand pe politici de preventie, avand un obiectiv dublu: imbunatatirea starii de sanatate fizica si mentala a copiilor si incurajarea adoptarii unui stil de viata sanatos de la cele mai mici varste.
Evenimentul va avea loc miercuri, 27 martie, intre orele 13 si 15, in sala A3H1, cladirea Parlamentului European, Bruxelles.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii