Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:19 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daciana Sârbu a participat, la Bruxelles, la atelierul de lucru la nivel înalt al Organizației Mondiale a Sănătății, dedicat politicilor de nutritie

ro

16 Feb, 2016 14:41 684 Marime text
Efectele dezastruoase pe care opțiunile alimentare greșite le pot avea asupra sanatătii trebuie explicate mai clar, nu doar către publicul larg, ci si in rândul decidenților politici europeni, care nu sunt încă suficient de informați în legătura cu acest subiect si nici suficient de hotărați sa creeze politici eficiente pentru a combate fenomenul obezității, a afirmat Daciana Sârbu la Bruxelles, în cadrul atelierului de lucru la nivel înalt dedicat politicilor de nutriție, inițiat de Organizația Mondiala a Sanatatii si Președinția olandeza a Consiliului UE. 

Eurodeputata a insistat în mesajul sau si asupra nevoii de blocare a promovării către copii a alimentelor nesănătoase, pe care o considera una dintre cele mai importante si urgente masuri necesare la nivel european. O alta tema dezvoltata de Daciana Sârbu a fost necesitatea ca Uniunea Europeana sa-si stabilească ținte si obiective clare în privința obezității, pentru ca principiile si strategiile adoptate sa aibă cu adevărat aplicabilitate si rezultate concrete.

Evenimentul, intitulat “Alimentație mai buna pentru o stare de sănătate mai buna” (Better Food for Better Health), a avut ca tema prioritatea de a îmbunatati obiceiurile alimentare ale cetățenilor europeni, în condițiile amplificării fenomenului obezității. In cadrul atelierului de lucru au fost prezentate argumente științifice privind legătura dintre consumul de alimente nocive si bolile cronice asociate nutriției.

La dezbatere au participat Dr Roberto Bertollini, reprezentantul Organizației Mondiale a Sanatatii la Uniunea Europeana, Dr Angelique Berg – în numele Președinției olandeze a Consiliului, alături de experți în nutriție, reprezentanți ai organizațiilor consumatorilor, ai Comisiei Europene si Parlamentului European, precum si ai companiilor din domeniul alimentar.

Un subiect aparte a fost nevoia reformulării alimentelor, cu accent pe reducerea cantităților de sare, grăsimi trans, zahar si calorii. Atelierul de lucru are un rol pregătitor pentru conferința dedicata îmbunatatirii produselor alimentare, organizata de Președinția olandeza a Consiliului UE pe 22-23 februarie 2016.

Ti-a placut articolul?

Comentarii