Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu „Primul pas in reconstrucția Europei Sociale trebuie sa fie crearea de locuri de munca pentru tineri"

ro

13 Jun, 2013 11:44 849 Marime text
COMUNICAT DE PRESA


Corina Cretu: „Primul pas in reconstrucția Europei Sociale trebuie sa fie crearea de locuri de munca pentru tineri"


Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a pledat pentru un efort substantial la nivelul UE in vederea combaterii somajului ce afecteaza unul din patru tineri europeni. Corina Cretu a solicitat Comisiei Europene suplimentarea bugetului alocat "Initiativei privind ocuparea forței de munca in randul tinerilor".


"E nefiresc sa se asigure numai 6 miliarde de euro pentru combaterea somajului ce afecteaza tanara generatie, dupa ce Uniunea Europeana a alocat 1600 de miliarde pentru salvarea bancilor. Avem datoria sa ne concentram eforturile pentru reconstrucția Europei Sociale si primul pas trebuie sa fie crearea de locuri de munca pentru tineri", a declarat Corina Cretu, in urma raspunsului comisarului european pentru Munca si Probleme Sociale la interpelarea privind masurile pentru combaterea somajului in cadrul bugetar 2014-2020. Europarlamentarul roman a atras atentia Comisiei, prin intrebarea cu solicitare de raspuns scris pe care a adresat-o, asupra ratei record a somajului in Uniunea Europeana, in special in randul tinerilor.


"E nevoie de masuri ambitioase pentru a stimula crearea de locuri de munca, imbunatatirea competentelor lucratorilor si corelarea mai atenta a calificarilor cu necesarul de pe piata fortei de munca", a subliniat europarlamentarul Corina Cretu.


In raspunsul comisarului Laszlo Andor, se mentioneaza ca au fost emise, din partea Comisiei Europene, orientari pentru reformarea sistemelor de protectie sociala ale statelor membre, cu un accent mai mare pe investitii in capitalul uman si in coeziunea sociala. De asemenea, comisarul pentru Munca si Probleme Sociale a precizat ca a propus ca o cota minima de 25 % din bugetul alocat pentru politica de coeziune să fie dedicata Fondului Social European, principalul instrument prin care UE sustine cresterea gradului de ocupare a fortei de munca.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii