Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:39 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu Presedintia daneza a UE trebuie sa determine intoarcerea politicilor europene cu fata spre cetateni

ro

20 Jan, 2012 15:08 657 Marime text

Corina Cretu: Presedintia daneza a UE trebuie sa determine intoarcerea politicilor europene cu fata spre cetateni

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a solicitat, in sesiunea plenara de la Strasbourg, presedintiei daneze a Uniunii Europene sa actioneze pentru apararea valorilor europene in statele membre si pentru adoptarea de urgenta a unor masuri concrete menite sa stimuleze cresterea economica si crearea locurilor de munca. 
"Retrogradarea ratingurilor a noua tari europene si al Fondului European pentru Stabilitate Financiara demonstreaza esecul politicilor de austeritate si al masurilor de salvare comunitara instrumentate de guvernele de dreapta din UE. Nici unul din summit-urile pretins salvatoare ale principalilor decidenti europeni nu a reusit, in ultimii ani, sa ofere solutii pentru relansarea economica", a criticat Corina Cretu, intr-o interventie scrisa cu prilejul dezbaterii in plenul Parlamentului European a programului presedintiei semestriale a UE, detinuta in prima jumatate a acestui an de Danemarca.
"Obsesia de a elimina deficitele nu a facut decat sa blocheze cresterea economica. Fortarea statelor la imprumut pentru plata datoriilor perpetueaza cercul vicios al unor politici care-i sacrifica pe cetateni", a atras atentia europarlamentarul social-democrat. Corina Cretu a subliniat ca actuala criza economica si sociala determina, in tot mai multe state membre, crize politice, puseuri populist-extremiste si proteste de strada. "Confruntata cu riscul autoritarismului si anarhiei, Uniunea Europeana trebuie sa treaca de urgenta la masuri concrete pentru stimularea cresterii economice si crearea locurilor de munca, pentru a reda cetatenilor europeni speranta si increderea in eficienta structurii comunitare", considera Corina Cretu.
Vicepresedintele PSD si-a exprimat speranta ca presedintia daneza, reprezentand unul din putinele guverne de stanga din UE, va reusi sa fie un factor coagulant pentru intoarcerea politicii europene cu fata spre cetateni. In acest sens, Corina Cretu a precizat ca este necesara o reactie mai prompta si mai ferma a structurilor europene fata de abuzurile unor guverne impotriva cetatenilor si a drepturilor democratice ale acestora, asa cum se intampla in unele tari membre, cum sunt Romania, Ungaria si Bulgaria.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii