Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu „Este ingrijoratoare incercarea unor state europene de a impiedica accesul romanilor pe piata muncii in 2014"

ro

11 Jun, 2013 11:55 879 Marime text
COMUNICAT DE PRESA


 
Corina Cretu: „Este ingrijoratoare incercarea unor state europene de a impiedica accesul romanilor pe piata muncii in 2014"
 
Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a pledat, in sesiunea plenara de la Strasbourg, pentru un efort european de reducere a sărăciei in Uniunea Europeana si a decalajelor intre noile si vechile state membre. Vicepresedintele PSD a criticat intentia unora dintre țările vestice de a cauta modalitati pentru a-i discrimina, în continuare, pe români, sub pretextul că ”sunt săraci”.
 
"Înlocuirea vechii Cortine de Fier cu o Cortină a Sărăciei, care să-i tina deoparte pe săracii din Sud și Est, ar fi semnul cel mai puternic al eșecului proiectului de reunificare europeana. E mult mai productiv să reducem sărăcia, iar Europa, chiar și în criză, are mijloacele necesare. Din păcate, discursul populist-xenofob, care aduce mai repede voturi decât efortul anti-sărăcie, va produce resentimente și reacții anti-europene cu consecințe imprevizibile si greu de gestionat", a subliniat Corina Crețu.
 
Vicepreședintele social-democrat si-a exprimat îngrijorarea fata de campaniile din unele state europene care trebuie sa elimine, la 1 ianuarie 2014, restricțiile privind accesul romanilor pe piața muncii in toate tarile membre. "Sărăcia este cauza emigrației motivate economic si va continua să fie câtă vreme decalajele istorice de dezvoltare între Est și Vest se vor adânci", a precizat europarlamentarul Corina Crețu.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii