Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - Cristian Diaconescu incearca sa-si faca uitata partea de responsabilitate pentru esecul aderarii la Spatiul Schengen

ro

05 Mar, 2013 21:22 772 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a criticat ipocrizia șefului Cancelariei Prezidențiale, Cristian Diaconescu, dupa ce acesta a calificat Guvernul României ca fiind ”nefrecventabil”. ”Cristian Diaconescu încearcă sa facă uitat faptul ca si el, ca fost ministru de externe, este responsabil - alături de președintele Băsescu si de PD-L - pentru eșecul aderării României la Spațiul Schengen”, a declarat Corina Crețu.
 
”Atacul Președinției la adresa Guvernului este un rău făcut interesului României, cum un rău a fost refuzul Președintelui de a se alătura efortului Guvernului și Parlamentului de a determina o altă atitudine în privința aderării noastre la Spațiul Schengen. Nimeni nu are de câștigat de pe urma unor astfel de luări de poziție. Prezentăm lumii imaginea unei țări divizate, gata să-și sacrifice interesele de dragul unor lupte politice fără orizont. Astfel de declarații nu au nimic principial și european, ci sunt doar simple încercări de manipulare demagogica a opiniei publice, în scopuri politicianiste”, a subliniat vicepresedintele Grupului europarlamentar Socialist.
 
”Nimic din ceea ce a făcut și face Guvernul României nu înseamnă ostilizarea românilor împotriva UE. Dacă există ceva care i-ar putea nemulțumi pe cetățenii români, atunci e modul în care unii au folosit MCV pentru a justifica refuzul îndeplinirii angajamentelor de a integra România în Spațiul Schengen. Nu putem accepta un statut de mâna a doua în Uniunea Europeană si nu folosește nimănui ca o națiune sau alta să încerce să impună celorlalți punctul său de vedere sau interesele sale. Este o negare a valorilor fondatoare ale Uniunii. Guvernul României cere doar un tratament corect din partea anumitor membri ai UE și o dezbatere democratica privind aderarea la Spațiul Schengen”, a precizat europarlamentarul Corina Crețu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii