Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - Consilierii presedintelui Basescu - incompatibili din cauza initierii Miscarii Populare

ro

27 Mar, 2013 20:00 781 Marime text
Europarlamentarul Corina Cretu, Vicepresedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a criticat implicarea sefului statului si a consilierilor prezidentiali in demararea proiectului politic "Miscarea Populara".

"Institutia prezidentiala, deja compromisa din cauza partizanatului politic evident, abdica acum definitiv de la rolul sau, prin transformarea Cotrocenilor in sediul unei noi forte politice. Ce credibilitate si autoritate mai poate avea Presedintia Romaniei, cand consilierii prezidentiali si de stat lucreaza fatis la o constructie politica, ignorand faptul ca, potrivit Legii nr. 47/1994, Administratia Prezidentiala este o institutie publica?", a declarat europarlamentarul social-democrat.

Corina Cretu, fost purtator de cuvant si consilier al presedintelui Ion Iliescu, a subliniat ca - prin initierea procedurilor privind crearea "Miscarii Populare", ca platforma declarat politica - consilierii presedintelui Traian Basescu isi incalca atributiile prevazute de Regulamentul de organizare si functionare a Administratiei Prezidentiale, precum si prevederile Legii nr. 7/2004 privind Codul de conduita a functionarilor publici, care-i obliga la o atitudine neutra fata de orice interes politic.

"Dincolo de problema legalitatii si moralitatii acestei implicari politice a Administratiei Prezidentiale, aceasta Miscare asa-zis Populara se naste cu un mare deficit de credibilitate, dupa ce Traian Basescu a reprezentat, ani de zile, Romania in Internationala Socialista, iar Cristian Diaconescu a fost senator si ministru PSD si UNPR, candidat PSD la Primaria Capitalei (devansat de Sorin Oprescu si Vasile Blaga), candidat la presedintia PSD si presedinte de onoare al UNPR.

"Dupa ce au "reformat" stanga romaneasca, Traian Basescu si Cristian Diaconescu sunt cei mai potriviti sa se ocupe si de dreapta. Dar mai intai trebuie sa-si rezolve problema de incompatibilitate intre actualul lor statut si planurile politice", a declarat europarlamentarul Corina Cretu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii