Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - Codul Muncii Impotriva transformarii angajatilor in sclaviipatronilor

ro

14 Dec, 2010 17:32 704 Marime text
Europarlamentarul Corina Cretu a protestat, in sesiunea plenara a Parlamentului European, la Strasbourg, impotriva modificarilor prin care Codul Muncii risca sa devina un instrument al transformarii angajatilor romani in sclavii patronilor.

Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale, a subliniat ca ultimele modificări ale Codului Muncii din Romania vor înrăutăţi şi mai mult situatia angajatilor, deja afectati grav de recesiune. "Preavizul impus salariatului demisionar si perioada de probă vor fi extinse, contractul de muncă putând înceta fără preaviz pe durata sau la sfârşitul acestei perioade in care pot fi angajate succesiv mai mult de trei persoane pentru acelaşi post.Cea mai abuzivă măsură, insa, venind în contradicţie flagrantă cu drepturile elementare ale omului, vizeaza suspendarea de drept a contractului individual de muncă pe perioada participării la grevă", a declarat europarlamentarul PSD.

Corina Cretu a lansat un apel fortelor politice si institutiilor europene sa intervina pentru a stopa degradarea statutului salariatilor din Romania.

"Aceste schimbari risca sa agraveze conditia deja fragila a angajatului si sa sporeasca tensiunea sociala, in crestere in urma masurilor anti-sociale ale unui guvern preocupat doar de propria supravietuire si imun la problemele cetatenilor", considera europarlamentarul Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii