Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu cere Comisiei Europene sa combata politica anti-imigratie a Guvernului francez

ro

27 May, 2011 22:39 973 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale a Parlamentului European, a sesizat Comisia Europeana cu privire la pozitia anti-imigratie a ministrului de interne al Frantei, Claude Gueant. Corina Cretu critica, in interpelare, politica discriminatorie a guvernului francez, care a anunţat că intenţionează să reducă lista meseriilor pentru care angajatorii pot recurge la imigranţi.

"Oricât de vie ar fi realitatea crizei, sub pretextul acesteia nu poate fi limitata libera circulaţie pe piaţa muncii. Sunt ţări in care rata şomajului este dubla faţă de Franţa, ceea ce nu determină guvernele acestora să ia măsuri împotriva migrării forţei de muncă. Criza economică ne priveşte pe toţi, chiar dacă nu toate ţările o resimt la fel de acut. În orice caz, ea nu poate fi paravanul pentru decizii în detrimentul spiritului european comunitar", a declarat Corina Cretu, cerand Comisiei Europene sa se implice mai mult in contracararea acestortendinţe discriminatorii.

Ministrul de Interne al Frantei, responsabil si cu problema imigratiei, a declarat, zilele trecute, ca tara sa nu are nevoie pentru unele meserii de competentele imigrantilor, punand sub semnul intrebarii reusita procesului de integrare a acestora. Guvernul francez a anuntat ca va scurta lista meseriilor pentru care angajatorii pot recurge la imigranti in lipsa unei disponibilitati pe piata interna a fortei de munca, urmand ca prioritara sa devina formarea somerilor pentru posturile libere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii