Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeană răspunde la interpelarea eurodeputatului PSD Viorica Dăncilă privind protecţia reţelelor informatice

ro

14 Mar, 2012 15:47 961 Marime text

14 martie 2012, Strasbourg
Comisia Europeană răspunde la interpelarea eurodeputatului PSD Viorica Dăncilă privind protecţia reţelelor informatice

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a primit răspunsul Comisiei Europene la întrebarea scrisă privind cooperare transfrontalieră pentru combaterea criminalităţii informatice, cu accent pe sprijinirea eforturilor autorităţilor locale, regionale şi naţionale în domeniu, precum şi protecţia adecvată a nodurilor reţelelor informatice, în perspectiva elaborării unui plan de acţiune pentru combaterea criminalităţii informatice, care să vizeze aceste reţele, inclusiv protecţia reţelelor de transport feroviar şi regional şi transportul feroviar de mare viteză, aflat în plin proces de extindere.
În al treilea trimestru al anului 2012, Comisia intenţionează să propună o strategie europeană cuprinzătoare pentru securitatea internetului, în scopul asigurării unei protecţii sporite a reţelelor şi a sistemelor informatice împotriva atacurilor şi a perturbărilor. De asemenea, strategia ar aborda, inter alia, securitatea sistemelor de control industrial şi a reţelelor inteligente, se arată în scrisoarea   comisarului european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, transmisă deputatului român.
Potrivit documentului citat, posibilităţile de a include aspectele informatice în domeniul de aplicare a legislaţiei europene privind identificarea şi desemnarea infrastructurilor critice europene vor fi analizate ulterior, în cursul acestui an .
În septembrie 2010, Comisia a înaintat o propunere de directivă  privind atacurile împotriva sistemelor informatice, care în prezent face obiectul dezbaterilor în cadrul Parlamentului European şi al Consiliului. Comisia a analizat fezabilitatea instituirii unui centru european de combatere a criminalităţii informatice. Centrul ar reuni informaţiile cu privire la criminalitatea informatică, asigurând un răspuns coordonat şi furnizând statelor membre o expertiză europeană comună în materie de combatere a acestui fenomen, se mai spune în răspunsul CE la întrebarea adresată de Viorica Dăncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii