Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:41 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avem nevoie de un cadru european de integrare a populatiei roma

ro

25 Sep, 2013 17:34 742 Marime text
Europarlamentarul PSD Minodora Cliveti a adresat o intrebare scrisa Comisiei Europene in legatura cu recentele declaratii facute de ministrul francez, Manuel Valls, cu privire la romii din Romania care se gasesc pe teritoriul Frantei.
Acesta a declarat recent: "este o iluzie sa credem ca problema romilor poate fi rezolvata numai prin integrarea lor", si ca nu exista alta solutie decat evacuarea taberelor si conducerea romilor la granita. In fine, acelasi ministru a declarat ca "populatiile de romi au vocatia sa ramana in Romania sau sa se intoarca acolo".
"In calitate de europarlamentar roman si de raportor din partea social-democratilor din cadrul Comisiei pentru drepturile femeii si egalitate de sanse pe raportul "Aspecte de gen ale cadrului Uniunii Europene pentru strategiile nationale de integrare a romilor", am solicitat punctul de vedere al Comisiei Europene aferent recentelor declaratii ale ministrului de interne francez, Manuel Valls, cu privire la romii din Romania care se gasesc pe teritoriul Frantei", a declarat Minodora Cliveti.
"Avand in vedere faptul ca in 2011 Comisia Europeana a adoptat strategia europeana de integrare a romilor, iar in 2012 toate statele membre si-au prezentat programele nationale, Franta fiind unul dintre statele membre care si-a declarat sustinerea si deschiderea fata de acest demers, demarand o serie de proiecte vizand mai ales romii din Romania, este de neinteles modul in care o autoritate franceza se exprima fata de acesti cetateni europeni", a mai declarat europarlamentarul roman.
"Raportul francez subliniaza caracterul transnational al proiectelor de integrare a romilor, ceea ce duce, in mod direct, la necesitatea consultarii Comisiei prin aceasta interpelare", a conchis d-na Cliveti.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii