Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rohozenco Mariann, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat

ro

16 Jan, 2012 13:37 1130 Marime text

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lăngă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ROHOZENCO MARIANN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

          Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt: 

          În seara zilei de 29.08.2011, în jurul orelor 193o, inculpatul ROHOZENCO MARIANN s-a întâlnit cu victima C.F., aceasta din urmă fiind însoţită de un martor. Deoarece inculpatul era cu o căruţă, i-a luat pe cei doi şi i-a transportat până la locuinţa martorului, de unde a luat nişte boxe pe care inculpatul le lăsase la martor. În curtea martorului se afla şi calul victimei,căruia victima i-a dat porumb boabe dintr-un butoi. Datorită consumului exagerat de băuturi alcoolice, inculpatul a bănuit că victima a luat porumb pentru cal din căruţa sa şi pe acest motiv a avut loc o altercaţie între cele două părţi, intervenind martorul, care i-a despărţit, după care fiecare a plecat de la domiciliul acestuia din urmă.

          Ajungând la domiciliul său, victima a sesizat la un moment dat că poarta de acces în curte se deschisese, deoarece era defectă, fapt pentru care s-a apropiat pentru a o încuia. În acest timp l-a observat pe inculpatul ROHOZENCO MARIANN trecând cu atelajul pe stradă şi oprindu-se la aproximativ 5 metri de poarta victimei. Victima a ieşit la stradă, moment în care inculpatul ROHOZENCO MARIANN  coborât din căruţă, a luat un târpan, s-a îndreptat spre victimă, lovind-o cu tăişul târpanului în zona hemitoracelui drept. După aplicarea loviturii, inculpatul a fugit de la faţa locului, abandonând târpanul în spatele victimei, obiectul folosit la comiterea faptei fiind scos de victimă din corpul său.

          Viaţa victimei a fost pusă în primejdie

          Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor calificat este închisoarea de la 15 la 25 ani şi interzicerea unor drepturi, iar în cazul tentativei limitele de pedeapsă se reduc la jumătate.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                         
PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii