Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:15 14 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului MARTIN CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor

ro

17 Jul, 2012 16:37 1105 Marime text

   MINISTERUL  PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA         

               Nr. 216/VIII-3/IP/2012                                                              17.07.2012                                                                                        
                                                            C O M U N I C A T

 Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, la data de 15.07.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului MARTIN CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor. Totodată, în cursul zilei de 15.07.2012, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore.

La data de 16.07.2012 s-a solicitat magistraţilor Tribunalului Tulcea arestarea preventivă a inculpatului MARTIN CONSTANTIN, cerere admisă de judecători, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile.

Ulterior arestării preventive de instanţa de judecată, victima C.I. a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, motiv pentru care în dimineaţa acestei zile a fost schimbată încadrarea juridică din tentativă la omor în infracţiunea de omor, în formă consumată.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 14.07.2012, inculpatul MARTIN CONSTANTIN, de 24 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi deranjat că victima C.I., coleg de muncă cu el, a intervenit să-l despartă când a avut un incident cu un alt coleg, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, în specia în zona capului. Urmare leziunilor traumatice grave, victima C.I. şi-a pierdut cunoştinţa, fiind transportată imediat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea şi transferată la scurt timp la Spitalul de Urgenţă Judeţean Constanţa, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Ulterior, victima a decedat.

Cercetările continuă, cu inculpatul MARTIN CONSTANTIN în stare de arest preventiv, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii penale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

           PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ 

                               TRIBUNALUL   TULCEA                         

                        PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii