Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:36 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei PERIJOC LUMINIŢA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor

ro

23 Apr, 2013 11:18 1129 Marime text
               MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL                               23.04.2013
                         TULCEA       
                Nr. 38/VIII-3/IP/2013
 
                                                C O M U N I C A T
 
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei PERIJOC LUMINIŢA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor. Prin acelaşi act s-a mai dispus faţă de PERIJOC LUMINIŢA scoaterea de sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.
 
          Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt: 
În noaptea de 22/23.08.2012, în jurul orei 00,20, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan din motive pasionale, inculpata PERIJOC LUMINIŢA i-a aplicat două lovituri cu un cuţit în zona capului părţii vătămate S.N., taximetrist, pe care o invitase în locuinţa în care inculpata locuia singura. Taximetristul a reuşit să se refugieze în bucătărie, de unde a apelat Serviciul de Urgenţă 112, alertând organele de poliţie şi de ambulanţă.
Atât victima, cât şi inculpata au fost internate în acea noapte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, unde fiecare a beneficiat de îngrijiri de specialitate.
Deoarece plângerea părţii vătămate cu privire la comiterea şi a infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate nu s-au coroborat cu nici un mijloc de probă, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a inculpatei PERIJOC LUMINIŢA pentru aceste două fapte.
Pe timpul urmăririi penale faţă de inculpată a fost luată de către procuror măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, ce a fost prelungită succesiv, măsură care expiră la data de 30.04.2013.
          Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
                  PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA                 
                                  PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii