Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Demir Ismail şi Demir Regep

ro

10 Aug, 2012 17:02 1636 Marime text

      MINISTERUL  PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA       

               Nr.237/VIII-3/IP/2012                                                           10.08.2012                                                                                          

 

                                                C O M U N I C A T

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, la data de 9.08.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor DEMIR ISMAIL şi DEMIR REGEP sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 9.07.2012  inc. DEMIR ISMAIL şi DEMIR REGEP  au proferat diferite injurii, ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea la adresa unui lucrător de poliţie şi a unui jandarm, care la data respectivă forma o echipă mixtă pe raza or. Babadag, şi care era în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au intervenit în vederea  restabilirii ordinii publice. În aceleaşi împrejurări inculpatul Demir Regep l-a agresat fizic pe lucrătorul de poliţie din echipa operativă, aplicându-i mai multe lovituri, continuând să-l lovească chiar şi după ce victima a căzut la pământ. În timp ce lucrătorul de poliţie era agresat de către inculpatul Demir Regep, inculpatul Demir Ismail l-a agresat fizic pe jandarm, căruia i-a aplicat o lovitură de pumn la nivelul feţei. Pe lângă agresarea  lucrătorului de poliţie şi a jandarmului, faptele comise au tulburat ordinea şi liniştea publică, deoarece persoanele care au asistat la incident au fost indignate de atitudinea celor doi inculpaţi faţă de cei doi lucrători care îşi exercitau atribuţiile de menţinere a ordinii publice la data de 9.07.2012.

La 9.08.2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, care a preluat cauza în vederea efectuării urmăririi penale de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Babadag, a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor DEMIR ISMAIL şi DEMIR REGEP pentru faptele comise.  Judecătoria Babadag a admis la data de 10.08.2012 propunerea parchetului, emiţând pe numele inculpaţilor DEMIR ISMAIL şi DEMIR REGEP câte un mandat de arestare preventivă pe o durată de 29 zile, urmând ca cercetările să fie continuare cu inculpaţii în stare de arest.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii penale.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                         

PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii