Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat ultraj - 23.02.2009

ro

23 Feb, 2009 22:43 2349 Marime text

ROMÂNIA
MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia
Nr. 8/IP/23.02.2009

COMUNICAT
 Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 În noaptea de 19/20.02.2009, inculpaţii Nicolae Marius, Bărbat Gheorghe şi învinuitele Nicolae Mariana şi Nicolae Puica au fost încunoştinţate despre faptul că o rudă a lor se află în stare de inconştienţă la Spitalul din Medgidia. Aceştia s-au deplasat la unitatea medicală unde au luat legătura cu personalul de serviciu, ajungând la concluzia că ruda lor, Petre Cătălin, fusese drogată. Acesta din urmă le-a declarat inculpaţilor că un anume Popescu Daniel i-ar fi turnat ceva în băutură (cu toate că din actele medicale rezultă cu susnumitul a fumat marijuana).
Inculpaţii şi învinuitele s-au îndreptat spre barul Flamingo pentru a-l identifica pe cel în cauză şi a se răzbuna. După ce au intrat în bar, cei patru au început să strige la barman şi le-au cerut  persoanelor prezente în local să se legitimeze. Printre personale din bar se aflau şi numiţii M.M. şi T.A. Cel din urmă le-a răspuns inculpaţilor că în bar nu se afla vreo persoană cu numele respectiv. În acel moment, inculpatul Nicolae Marius i-a aplicat părţii vătămate T.A. un pumn în bărbie şi a luat un tac cu care a încercat să o lovească în cap. În acest timp ceilalţi trei inculpaţi aruncau cu sticle în persoanele care se aflau în local şi care au fugit pentru a se salva. Partea vătămată M.M. a încercat să scape fugind în colţul opus al barului. Inculpaţii Bărbat Gheorghe şi Nicolae Marius au imobilizat-o pe partea vătămată M.M., iar cel din urmă a scos un cuţit şi a început să o cresteze pe corp. La un moment dat, partea vătămată M.M. a reuşit să scape de agresori, a ieşit din bar şi a început să fugă spre Şcoala Generală nr. 2. Cei doi inculpaţi au urmărit-o şi au ajuns-o din urmă. În timp ce inc. Bărbat Gheorghe o ţinea pe partea vătămată, inculpatul Nicolae Marius i-a mai provocat alte câteva tăieturi, după care au abandonat-o.
Ulterior toţi patru au mers la Spitalul din Medgidia pentru a-i aduce la cunoştinţă numitului Petre Cătălin rezultatul răzbunării lor.  
Prin rezoluţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia s-a început urmărirea penală faţă de Nicolae Marius, Bărbat Gheorghe, Nicolae Mariana şi Nicolae Puica pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 321 alin. 1 C.pen. şi lovire şi alte violenţe prev. de art. 180 alin. 1 C.pen.
În data de 23.02.2009, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au întocmit referatul cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv în privinţa inc. Nicolae Marius şi Bărbat Gheorghe. Prin încheierea din data de 23.02.2009 a Judecătoriei Medgidia, s-a dispus arestarea celor 2 inculpaţi pe o durată de 29 zile.
 În privinţa învinuitelor Nicolae Mariana şi Nicolae Puica, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o durată de 30 de zile.

PROCUROR,
NICOLAE-ANDREI SOLOMON

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii