Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrom si Mare Nostrum organizeaza Saptamana Verde 2009 Schimbarile climatice-o problema Fierbinte

ro

05 Jun, 2009 16:02 662 Marime text

Constanţa, jud. Constanţa, 04.06.2009

Petrom şi Mare Nostrum organizează Săptămâna Verde 2009: „Schimbările climatice - o problemă Fierbinte”

► Tema „Săptămânii Verzi 2009” este „Schimbările climatice – o problemă Fierbinte”
► „Săptămâna Verde”, proiect al platformei Petrom „Respect pentru viitor”, reprezintă punerea în practică a parteneriatului dintre Petrom, Mare Nostrum şi autorităţile locale din Constanţa, pentru conştientizarea membrilor comunităţii locale asupra problemelor de mediu cauzate de schimbările climatice

Sâmbătă, 6 iunie, începând cu ora 13:00, în parcul Teatrului de Balet Oleg Danovschi, Mare Nostrum cu sprijinul Petrom organizează în cadrul proiectului „Săptămâna Verde” activităţi eco - educative prin care publicul larg obţine într-un mod interactiv informaţii despre efectele schimbărilor climatice şi posibilele metode pentru diminuarea acestora.

„Săptămâna Verde” se desfăşoară cu ajutorul elevilor şi profesorilor din peste 15 unităţi de învăţământ constănţene, reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, ai Primăriei, Prefecturii şi Consiliului Judeţean, ai Gărzii de Mediu din Judeţul Constanţa şi ai Apelor Române – Direcţia Apelor Dobrogea Litoral. Cu toţii vor încerca să implice cât mai mulţi constănţeni în acţiuni precum:

Tombola BAT(eria) – O VINA!: constănţenii pot aduce cel puţin o baterie consumată sau un acumulator uzat la centrul de colectare special amenajat în parc, unde vor primi în schimb un bilet la tombola cu premii „verzi”;

Labirintul Durabil: participanţii sunt invitaţi să parcurgă un labirint instalat în aer liber care  transpune în imagini exemple de comportament responsabil pentru prevenirea încălzirii globale;

Şoseta curată!: conducătorii auto vor putea participa la o demonstraţie privind influenţa pe care o are starea de funcţionare a autovehiculului lor asupra cantităţii de noxe emise în atmosferă.

Un simplu gest poate face foarte multe pentru sănătatea noastră şi a planetei! Împreună putem limita efectele schimbărilor climatice!
 

Mare Nostrum este o organizaţie deschisă tuturor cetăţenilor preocupaţi de degradarea mediului litoralului românesc, a cărei misiune este de a determina schimbarea practicilor şi atitudinilor actuale ale comunităţilor locale, factorilor de decizie şi altor grupuri de interese, cu cele care asigură conservarea şi utilizarea raţională a resurselor naturale din zona costieră românească.

Petrom CSR
„Respect pentru Viitor” este un amplu program iniţiat de Petrom, la începutul anului 2007, prin care răspundem   nevoilor societăţii şi mediului înconjurător. „Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltării durabile. Credem că nevoile prezentului pot fi satisfăcute cu respect pentru generaţiile viitoare şi pentru aceasta am ales să tratăm aspectele legate de mediu şi cele sociale ca parte integrantă a conduitei noastre de business.

Informaţii suplimentare:
Mare Nostrum:
Tel/Fax: +40 341 407432
E-mail: office@marenostrum.ro

Petrom CSR:
Tel.: +40 21 4060728
Fax: +40 21 4060437
E-mail: csr.office@petrom.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii