Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat presa actiune ecologizare Fantanita-Murfatlar

ro

12 Apr, 2016 13:00 2331 Marime text
Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului și a factorilor decizionali, cu privire la importanța pădurilor, a rolului lor esențial în menținerea echilibrului ecologic.

În județul Constanța, fondul forestier cuprinde o serie de arii protejate forestiere, reprezentative din punct de vedere al biodiversității, aici fiind prezente numeroase tipuri de habitate de pădure, de silvostepă și stepă, habitate protejate la nivel european care adăpostesc specii lemnoase cu o valoare ecologică excepțională. Din totalul suprafeței de 38.305 ha a fondului forestier al județului nostru, peste 1.600 ha constituie arii naturale protejate la nivel național.

Toate rezervațiile forestiere (Pădurile Hagieni, Fântânița-Murfatlar, Dumbrăveni, Canaraua Fetii, Esechioi, Cetate, Bratca, Celea Mare – Valea lui Ene și Recifii Jurasici Cheia) fac parte și din Rețeaua Ecologică Europeană Natura 2000, a cărui scop principal este de a opri declinul diversității biologice prin conservarea pe termen lung a celor mai valoroase și periclitate habitate de interes european.

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța în colaborare cu Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța și în parteneriat cu Primăria Orașului Murfatlar, Liceul Teoretic Murfatlar și SC Iridex Group Import - Export SRL București - Filiala Costinești a organizat o acțiune de ecologizare în Rezervația Pădurea Fântânița-Murfatlar în data de 8 aprilie 2016. La aceasta acțiune au participat pe lângă angajații APM Constanța, GNM-CJ Constanța și 25 de elevi de clasa a XII-a de la Liceul Teoretic Murfatlar. În organizarea acestei acțiuni am fost sprijiniți de SC Iridex Group Import - Export SRL București - Filiala Costinești.

  Director Executiv,                                                                        Comisar Șef,
Lavinia Monica ZAHARIA                               Marian Cristian RÎȘNOVEANU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii