Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reconectarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la SEN

ro

12 Jun, 2015 13:31 1984 Marime text
SN Nuclearelectrica SA („SNN”) anunţă ca reconectarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la Sistemul Energetic Naţional a avut loc in cursul diminetii de 12 iunie 2015.
Deconectarea controlata a avut loc in data de 10 iunie 2015 pentru efectuarea unor lucrari de intretinere corectiva la calea de evacuare a puterii electrice cu mentinerea reactorului la putere.
SNN subliniaza ca opririle neplanificate reprezinta actiuni de oprire controlata a centralei pentru efectuarea unor lucrari punctuale de remediere la unele echipamente, actiuni aditionale programului anual de mentenanta corectiva din cadrul opririlor planificate.
Aceste opriri de mentenanta corectiva sunt prevazute in bugetul anual al SNN, iar in cazul CNE Cernavoda acestea sunt de trei ori sub media actuala din industria nucleara.
Realizarea lucrarilor si testelor de verificare aferente acestei deconectari, si tuturor celorlalte opriri neplanificate, se desfasoara cu respectarea procedurilor centralei si a normelor de securitate nucleara fara niciun impact advers asupra populatiei, personalului, instalatiilor si mediului inconjurator.
 
 
Daniela Lulache
Director General 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii