Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O “casatorie” si un “divort” la Muzeul “Callatis”

ro

10 Aug, 2010 18:34 1156 Marime text

O “căsătorie” şi un “divorţ” la  Muzeul “Callatis”

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu prilejul Festivalului “Mangalia”, în zilele de 14 şi 15 august 2010, la Muzeul de Arheologie “Callatis” Mangalia, se vor derula două piese de teatru după cum urmează:

· Începând cu ora 18.00 - “Cererea în căsătorie” de A.P. Cehov. În distribuţie: Ivan Vasilievici Lomov – Andrei Macovei, Natalia Stepanovna – Ruxandra Trucmel şi Stepana Ciubokovna – Denisa Voicu.
· De la ora 19.00 - “Divorţul” de Noel Claraso. În distribuţie: Doamna – Aura Stuparu, Subreta – Anca Vlădescu, Domnul – Sorin Marcel Colesniuc, Copilul – Cosmina Elisabeta Colesniuc.

“Au fost mai multe motive pentru care am hotărât organizarea acestor spectacole de teatru la muzeul Callatis: în primul rând am dorit să aducem, şi la muzeu, turiştii veniţi în această perioadă special pentru Festivalul Mangalia; în al doilea rând aş sublinia buna colaborare cu regizorul Aura Stuparu,  cea care a mai organizat spectacole de teatru la muzeul nostru şi, nu în ultimul rând, interesul nostru de a ne promova patrimoniul istoric şi de a creşte veniturile instituţiei, pentru că intrarea la spectacole este contra cost. Tot acestea sunt şi motivele care m-au determinat să accept provocarea de a interpreta un rol într-una dintre piese. Spectacolele de teatru, pe care le-am organizat la muzeu, reprezintă rezultatul colaborării dintre: Teatrul Thaliamar, reprezentat de regizor Aura Stuparu, Primăria Municipiului Mangalia, reprezentată de primar Mihai Claudiu Tusac şi Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia,” a precizat directorul muzeului, cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc.

Biletele, în valoare de 10 lei, se pot procura de la sediul muzeului callatian.

Data: 10.08.2010 

Persoană de contact:
Cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel COLESNIUC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii