Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Cotroceni Martie – Semnificații ale regenerării și celebrarea femininului

ro

03 Mar, 2023 11:05 691 Marime text
 
CONVERSAȚII LA MUZEU
Martie – Semnificații ale regenerării și celebrarea femininului
 
Muzeul Național Cotroceni, un spațiu emblematic al dezbaterii și dialogului artistic, reia seria conferințelor tematice Conversații la muzeu inițiate în 2018. Astfel, marți, 7 martie 2023, ora 18.00, în Salonul Cerchez, în ajunul Zilei Internaționale a Femeii, se va desfășura prima întâlnire din acest an, cu tema: Martie – Semnificații ale regenerării și celebrarea femininului.
 
Conferința va fi susținută de doamna Cristina Bogdan, Decan al Facultății de Litere a Universității din București, scriitor și antropolog, redactor pentru mai multe volume colective în limbile română și franceză, autoare a numeroase articole și studii de istorie culturală și antropologie, și va fi moderată de domnul Matei Martin – realizator de emisiuni la Radio România Cultural și redactor-șef al revistei Observatorul Cultural.
 
 Discuțiile se vor axa pe simbolurile asociate lunii martie și începutului de primăvară: Mărțișorul – împletirea purității și a frumuseții (albul) cu forța vitalității (roșul) –, în continuare foarte actual, cu rol pozitiv și aducător de noroc, chiar dacă funcția lui a trecut de la magic la social; ritualurile de trecere la noul an agrar, ce prefigurează belșug și rod bun, sau îmblânzesc imprevizibilul (perioada 1-9 martie, denumită și perioada babelor); celebrarea femininului – evenimente sociale și istorice care marchează această perioadă ca timp al victoriei femeilor în lupta de emancipare, prin câștigarea unor drepturi, precum dreptul la vot sau la educație.
 
Despre proiect: Conversații la muzeu este un program-cadru conceput pentru a evoca, prin intermediul unor discuții deschise și pline de substanță, evenimente relevante din istorie, momente speciale, proiecte și idei despre evoluția societății românești.
 
Parteneri media: TVR, Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Rador, Agerpres, HYP TV, Trinitas, Modernism, presadeazi.ro, Ordinea Zilei, PropagArta, București Business.
 
Serviciul Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii