Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:57 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acordarea premiilor U.S.R. Filiala Dobrogea pe anii 2013 - 2014.

ro

24 Apr, 2015 10:37 781 Marime text
Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor vă invită Sâmbătă, 25 aprilie 2015, ora 11.00, la Muzeul Național de Artă din Constanța (Bulevardul Tomis, nr.82-84) pentru acordarea premiilor U.S.R. Filiala Dobrogea pe anii 2013 - 2014.

La nivelul creației, dar și a istoriei ideilor literare, mentalităților și a imaginarului, prin intermediul scriitorilor ei, Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor configurează spațiul de cultură dobrogean într-o dimensiune multiculturală, cu deschidere europeană și balcanică. Scriitorii Filialei s-au făcut remarcați în panorma istoriei intelectuale și literare a Dobrogei cu un timbru particular, iar geografia literară a acestui teritoriu le datorează unele dintre cele mai spectaculoase, mai pitorești forme de relief.

Prezentarea Premiilor este realizată de ANGELO MITCHIEVICI (preşedintele USR, Filiala Dobrogea, istoric literar) și OVIDIU DUNĂREANU (scriitor), în compania directorului Muzeului Național de Artă din Constanța, doamna DOINA PĂULEANU (istoric și critic de artă).

Festivitatea se va bucura de prezența pianistului BOGDAN PÂRLEA, din orchestra teatrului Fantazio, regizor muzical al Teatrului Național din Constanța și membru al UCMR (Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România).

Juriul a fost format din președinte, Angelo MITCHIEVICI (istoric literar) și membri - prof. univ. Nicolae ROTUND (istoric și critic literar) și Ovidiu DUNĂREANU (scriitor).

Evenimentele organizate în cadrul USR Filiala Dobrogea sunt promovate atât pe website www.usr-dobrogea.ro, cât şi pe pagina de FaceBook USR DOBROGEA.

Date de contact

Angelo Mitchievici

Ti-a placut articolul?

Comentarii