Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarele de achizitii pentru autoturisme si pentru targurile de turism de la Berlin si Milano

ro

16 Sep, 2009 22:17 1872 Marime text

Ministerul Turismului a pus la dispozitia Comisiei parlamentare de anchetă pe 15 septembrie dosarele de achizitii pentru autoturisme si pentru târgurile de turism de la Berlin si Milano, răspunzând, astfel, solicitării formulate de comisie în acest sens în data de 27 august.

În consecintă, Ministerul Turismului a respectat termenul de 20 de zile prevăzut de lege pentru transmiterea documentelor, astfel că afirmatiile deputatului PNL Ludovic Orban legate de faptul că ne-am fi adus aminte că am făcut achizitii abia la două luni de la înfiintarea Comisiei sunt făcute cu rea credintă, pentru a induce în eroare opinia publică.

Pe de altă parte, dacă standul României din acest an la târgul de la Berlin a costat cât o casă într-un cartier de lux, asa cum afirmă domnul Orban, în 2008 Guvernul din care făcea parte domnia sa a plătit pentru standul României la Zaragoza cât pentru un hotel din centrul Bucurestiului, adică 4,5 milioane de euro.

De altfel, costul construirii si amenajării standului României la Berlin în 2009, este comparabil cu cel din 2008 (284.000 euro fată de 270.000).

Asa cum ministerul a precizat deja în documentele transmise comisiei, pretul de 469 euro/mp plătit de Ministerul Turismului pentru acest stand este sub pretul achitat de alte tări la aceeasi manifestare. De exemplu, Ungaria a plătit 588 euro/mp, iar Marea Britanie 480 euro/mp.

Regretăm faptul că membrii Comisiei Vanghelie si-au făcut un obicei în a prezenta opiniei publice date neadevărate sau interpretări eronate ale documentelor puse la dispozitie de Ministerul Turismului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii