Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:36 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cardul Profesional European 2 vine în sprijinul activității SPO

ro

02 Jun, 2015 11:29 493 Marime text
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă împreună cu partenerul său, furnizorul de soluții IT,  SC Soft Business Union SRL,  implementează din ianuarie 2014 proiectul strategic „Cardul Profesional European 2–instrument inovativ de modernizare şi eficientizare a activităţii SPO”.
 
Prin implementarea acestui proiect ANOFM contribuie la consolidarea capacităţii administrative proprii  prin creșterea calității și eficienței serviciilor furnizate precum și pentru a asigura corelarea ofertei cu cererea de forță de muncă.
 
Astfel prin proiectul ”Cardul Profesional European  2–instrument inovativ de modernizare și eficientizare a activității SPO” se  implementează un nou sistem informatic expert dedicat activității de bază a instituției,  care va asigura accesul specialiștilor din cadrul ANOFM la o bază de date centralizată la nivel național, fiind primul sistem informatic din cadrul ANOFM  care va asigura o astfel de funcționalitate, având în vedere că până la intrarea în exploatare a sistemului Cardul Profesional European 2, există 42 de baze de date distincte, la nivelul fiecărui județ, la care se adaugă cea centrală.
Prin continuarea proiectului „Cardul Profesional European 2–instrument inovativ de modernizare și eficientizare a activității SPO” Serviciul Public de Ocupare va asigura în continuare creșterea calității serviciilor de informare și orientare în carieră și de mediere a muncii oferite persoanelor în căutarea unui loc de muncă, cât și angajatorilor.
 
Cele 42 de agenții județene pentru ocuparea forței de muncă vor dispune de un serviciu în format self service. Această platformă va completa și valoriza rezultatele obținute de implementarea unor proiecte anterioare la nivelul SPO („Cardul  Profesional European-soluție europeană în căutarea unui loc de muncă").
 
          Date de contact:
    Adrian Dragomir – Manager de proiect
Tel.: +4 021 303.98.31; Fax: +4 021.303.98.38
E-mail: adrian.dragomir@anofm.ro
www.card-profesional2.anofm.ro
 
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial
Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
„Investește în oameni!”
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii