Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului şi Pădurilor "Tăierile de copaci realizate de Primăria Târgu Mureş reprezintă o crima în ceea ce priveşte protecţia mediului pentru acest oraş"

ro

11 Feb, 2011 22:48 1156 Marime text

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a participat vineri 11 februarie, la Târgu Mureş, la întâlnirea cu angajaţii Primariei şi ai reprezentanţilor autorităţilor de mediu de la nivel naţional, local şi regional, pentru a analiza situaţia provocată de tăierile de copaci fără aviz din partea comisiei de avizare a tăierilor din cadrul Primăriei.

Ministrul Mediului si Pădurilor a subliniat faptul că "Întâlnirea de astăzi este una foarte importantă. Ca cetăţean al oraşului Târgu Mureş asist de ani la unele tăieri ilegale de copaci şi am încercat cu toate mijloacele posibile să înţeleg cum se fac aceste tăieri şi pe baza căror decizii pentru că este atributul exclusiv al primăriei. Este important să avem o atitudine civică şi acest tip de acţiuni trebuie oprite".

László Borbély a continuat subliniînd faptul că „Anul acesta este Anul Înternaţional al Pădurilor şi se pune un accent extraordinar pe ceea ce înseamnă „plămânii Pământului". Trebuie să punem umărul şi să facem mai mult decât ceea ce înseamna această protecţie. Legea trebuie respectată. Atunci când în plan ai 2 copaci propuşi pentru tăieri şi tai de fapt 8 copaci, înseamnă că există o problemă. Este evident că în acest caz a fost un abuz şi o ilegalitate. Concluziile întâlnirii de azi sunt clar pozitive, mai ales că aici au fost foarte mulţi cărora le pasă de zonele verzi din oraş, le pasă dacă se taie copacii şi, mai ales atunci când se taie ilegal, pentru că aceste tăieri de copaci care au fost frumuseţea oraşului au fost tăiaţi ilegal. Cea mai importantă concluzie pentru mine este că acest tip de acţiune nu se va mai întâmpla. Acum, după 21 de ani activitatea Consiliului de la Primăria Târgu Mureş va fi una mai profesionistă şi nu se va mai întâmpla ce s-a întâmplat aici în ultimele două săptămâni, adică tăierea a 16 copaci în mod nejustificat. Nu au existat documente în ceea ce priveşte lemnele care au fost valorificate iar în planul care era la îndemâna Comisiei municipale au fost propuşi a se tăia 2 copaci, iar aceştia nici măcar nu au fost tăiaţi până la urmă"

Ministrul Mediului si Pădurilor a facut apel la protejarea spaţiilor verzi şi la necesitatea realizării tăierilor de arbori numai dacă există toate avizele necesare care trebuie să aibă la bază o decizie fundamentată de un expert în domeniu.

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii