Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul TULCEA - 9 aprilie închiderea acţiunii privind implementarea Protocolul Ministerului Jusitiţiei de colaborare privind educaţia juridică şi a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public

ro

10 Apr, 2015 15:32 2336 Marime text
În cadrul actiunilor desfăşurate de Tribunalul Tulcea privind implementarea Legii nr.  544/2001 privind liberul acces la informatiile deinteres public şi a
Protocolul Ministerului Jusititiei de colaborare privind educaţia juridică  cu unitaţile scolare s-a asigurat  participarea copiillor la nivelul tuturor categoriilor de varste.
In imagini aveţi copii de la gradiniţă-grupă pregătitoare, elevi de la gimnazial şi de liceu, numărul de vizitatori depăşind 350. La un moment dat acestia nu incăpeau în sălile de judecată dat fiin numărul mare de participanti, iar abordarea unor prezentări interactive  a fost benefică,  prin expunerile efectuate,  le era trezit interesul pentru noi  cunoştinţe juridice sau informaţii privincd modalitatea de desfăşurare a activităţii in cadrul instanţelor judecătoreşti din Tribunalul Tulcea precum şi  a instanţelor aflate in circumscripţia acestuia.
Magistratilor  de la nivelul Tribunalului Tulcea s-au alăturat şi magistrati de la Judecătoria Tulcea 
În data de 9 aprilie 2015 acţiunea afost definită simbolic "JUSTITIA, prietena mea" pentru ca  toti participantii prin expunerile efectuate de  magistrati  prezenti şi experul în comunicare şi relaţii publice  să perceapă  că  JUSTITIA este  un serviciu public in folosul cetăţenilor,  a justiţiabililor.
Pentru  sustinerea  acestei definitii au fost prezentate informaţiile de interes public din oficiu precum şi  ghidurile pentru justiţiabili de pe site-ul Tribunalului Tulcea.
Pe lângă prezentarea modului de lucru în cadrul instanţelor judecătoreşti au fost abordate subiecte  privind protectia copilului, săvârşirea unei infracţiuni de către un minor şi răspunderea acestuia, etc.  
Pentru alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi.

Vă dorim Sanatate şi impliniri profesionale  cu prilejul Sărbătorilor Pascale!


Cu stimă,

 Lucretia Ioniţă - Expert BIRP , Tribunalul Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii