Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Fondurilor Europene supune consultării publice un proiect de Instrucţiune pentru a veni in sprijinul beneficiarilor din mediul privat

ro

17 Jun, 2014 13:39 1054 Marime text
Ministerul Fondurilor Europene a publicat astăzi, 17 iunie a. c., proiectul de Instrucţiune pentru aplicarea prevederilor procedurale ale Ordinului ministrului Fondurilor Europene nr. 1.120/2013, care reglementează procedura simplificată de achiziţii în cadrul proiectelor implementate de beneficiari din mediul privat.
 
“Prin această Instrucţiune vom oferi soluţii la cele mai importante şi frecvente speţe pe care le întâmpină beneficiarii din mediul privat în aplicarea procedurii simplificate de efectuare a achiziţiilor în cadrul proiectelor. Aplicarea acestei proceduri este una dintre măsurile adoptate în 2013 şi care are un impact major în buna derulare a proiectelor din fonduri europene implementate de mediul privat. Vă reamintesc, datorită simplificării acestei proceduri, beneficiarii privaţi care asigură din banii lor peste 50% din suma necesară implementării proiectelor nu mai sunt obligaţi să respecte reguli stricte, similare cu cele aplicate beneficiarilor publici. Având în vedere importanţa acestei reglementări, îi invit pe beneficiarii privaţi să profite din plin de etapa de consultare publică şi să ne transmită eventualele sugestii de îmbunătăţire a proiectului de Instrucţiune” , a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
 
Din luna octombrie 2013, beneficiarii din mediul privat aplică o procedură simplificată în cazul achiziţiilor de bunuri de peste 30.000 de euro, al celor de servicii cu o valoare cuprinsă în intervalul 30.000-207.000 de euro, respectiv al achiziţiilor de lucrări cu o valoare cuprinsă în intervalul 100.000 – 5.186.000 de euro. Procedura simplificată este reglementată de Ordinului de ministru nr. 1.120/2013, prin care a fost abrogat Ordinul 1.050/2012.
 
Ministerul Fondurilor Europene aşteaptă sugestiile şi propunerile beneficiarilor referitoare la proiectul de Instrucţiune până la data de 23 iunie a.c., la următoarea adresă de e-mail: contact.minister@fonduri-ue.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii