Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Fondurilor Europene a publicat ghidul pentru acordarea de finanțări în valoare de 40 milioane de euro pentru formarea profesională a medicilor şi asistenților medicali

ro

25 May, 2014 15:00 1424 Marime text
Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, lansează documentele necesare pentru deschiderea unei cereri de proiecte în vederea acordării de finanțări în domeniul medical. Documentele au fost publicate vineri, 23 mai a.c., în Monitorul Oficial. Proiectele potenţialilor beneficiari vor putea fi încarcate în sistemul informatic Action Web începând cu data de 6 iunie 2014, ora 10.00, până la data de 11 iunie 2014, ora 16.00.
“Fondurile europene alocate Romaniei prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane trebuie îndreptate către domeniile prioritare, care pot contribui semnificativ la îmbunătăţirea vieţii românilor. Unul dintre aceste domenii este cel al sănătăţii. Pentru că pe zi ce trece tot mai mulţi medici aleg să plece din ţară, Ministerul Fondurilor Europene va direcţiona aproximativ 40 de milioane de euro spre proiecte strategice care vor urmări sprijinirea formării profesionale continue a medicilor şi asistenților medicali”, declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, grupul ţintă eligibil cuprinde personalul medical din unităţi publice sanitare cu paturi. Grupul ţintă eligibil pentru fiecare proiect va fi format din minimum 625 de medici şi cel puţin 1.250 de asistenţi medicali, conform Ghidului publicat. Valoarea totală eligibilă a proiectelor aprobate va fi de minimum 500.000 euro şi de maximum 5.000.000 euro (echivalentul în lei). Alte condiţii de eligibilitate sunt ca proiectele să fie implementate în cel puțin două regiuni de dezvoltare ale României, iar perioada de implementare să fie de cel puțin şase luni şi de cel mult 12 luni.
Notă:
Documentele aferente lansării apelului sunt disponibile şi pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene:

     Ghidul solicitantului - Condiţii specifice cererea de propuneri de proiecte de tip strategic nr. 167 - „Competenţe pentru competitivitate în domeniul medical”;
     Ghidul solicitantului - Condiţii Generale 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii