Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Vamală Română Mii de bunuri contrafăcute, descoperite de inspectorii vamali, în mai multe mijloace de transport

ro

14 Apr, 2023 11:00 529 Marime text
Nr. 208/14.04.2023
 
Mii de bunuri contrafăcute, descoperite de inspectorii vamali,
în mai multe mijloace de transport

În perioada 11-13.04 a.c., în baza unui plan comun de acțiune, inspectorii vamali din cadrul Autorității Vamale Române – Direcția Generală Coordonare Control Vamal și Direcția Regională Vamală București, au acționat în sistem integrat cu lucrătorii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu și Compartimentului Sprijin Operativ - Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de fraudă vamală și evaziune fiscală.
Cu această ocazie, inspectorii vamali împreună cu polițiștii de frontieră, au descoperit, în mai multe mijloace de transport, peste 14.000 de bunuri constând  în parfumuri, articole vestimentare, produse de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile de a fi contrafăcute.
În cadrul cercetărilor s-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români, turci și bulgari, cu vârste cuprinse între 24 și 57 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele menţionate.
Bunurile, estimate la o valoare de aproximativ 3.000.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În același timp, în timpul acțiunii, autoritatea vamală a aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum total de 35.000 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii