Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Vamală Română Întrevederea conducătorilor administrațiilor vamale din România, Republica Moldova și Ucraina

ro

05 May, 2023 16:34 717 Marime text
Nr. 252/05.05.2023
 
Comunicat de presă
 
Întrevederea conducătorilor administrațiilor vamale din
România, Republica Moldova și Ucraina
 
 
În data de 05 mai 2023, președintele Autorității Vamale Române, domnul      Bogdan-Lari Mihei, directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, domnul Igor Talmazan, președintele interimar al Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei, domnul Serhii Zvyahintsev și Consilierul Strategic Vamal al Misiunii Uniunii Europene de Cosultanță în Ucraina (EUAM), domnul Dorel Fronea, au avut o întrevedere în cadrul căreia a fost semnată Declarația Comună a administrațiilor vamale din Ucraina, România și Republica Moldova privind instituirea Grupului de Lucru Vamal UA – RO – MD. Evenimentul a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Porubne/Ucraina – Siret/România și a fost organizat sub egida EUAM.

Semnarea acestei declarații comune a fost inițiată în urma necesității de a consolida cooperarea transfrontalieră și facilitarea comerțului, precum și de a securiza frontierele, prin implementarea eficientă a culoarelor de solidaritate UE – Ucraina, transpunere eficientă a legislației vamale a UE în legislația vamală ucraineană și moldovenească.

„Prin instituirea acestui Grupul de Lucru Vamal Ucraina – România – Republica Moldova, Autoritatea Vamală Română îsi asumă în continuare rolul de pilon principal în cooperarea transfrontalieră în regiune. Crearea acestei platforme regionale de cooperare vamală, cu sprijinul EUAM, constituie un exemplu de bună practică și se bazează pe experiența dobândită în cadrul grupului vamal de lucru româno-ucrainean constituit în urmă cu un aproximativ un an.”, a declarat domnul Bogdan Lari Mihei, preşedintele Autorității Vamale Române.

În cadrul aceluiași eveniment, președintele Autorității Vamale Române, domnul Bogdan-Lari Mihei împreună cu președintele interimar al Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei, domnul Serhii Zvyahintsev, au semnat Protocolul pentru inițierea unui proiect pilot privind introducerea sistemul de avertizare de urgență la frontiera dintre cele două state.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii