Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Vamală Română Conferința regională la nivel înalt în domeniul antifraudă vamală, desfășurată la Chișinău

ro

24 Nov, 2023 12:04 405 Marime text
Autoritatea Vamală Română a participat la
Conferința regională la nivel înalt în domeniul antifraudă vamală, desfășurată la Chișinău


În data de 23 noiembrie 2023, delegația Autorității Vamale Române, condusă de dl. Gheorghe Vâscea, director adjunct în cadrul Direcției Generale Coordonare și Control Vamal, a participat la prima conferința regională la nivel înalt în domeniul antifraudă vamală, „Riscuri de Criminalitate Transfrontalieră într-o Europă Deschisă – Provocări Partajate, Soluții Partajate”, organizată de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Misiunea Înalților Consilieri ai Uniunii Europene la Chișinău. 
La conferință au fost prezenți reprezentanți ai Parlamentului Republicii Moldova, Guvernului Republicii Moldova, Ambasadorii UE, ai României, Ucrainei, conducători și reprezentanți ai administrațiilor vamale, serviciilor de frontieră, poliției și ai altor autorități publice din Republica Moldova, România și Ucraina, precum și reprezentanți ai organismelor internaționale și mediului de afaceri.
Conferința a servit drept platformă de dialog pentru consolidarea cooperării între agențiile de aplicare a legii din Republica Moldova, România și Ucraina, în special în ceea ce privește contracararea criminalității transfrontaliere.
În cadrul celor trei panele de discuții, și anume „Contrabanda cu mărfuri accizabile, producție ilegală și fluxuri financiare ilicite, „Trafic transfrontalier de arme, bunuri cu dublă utilizare” și „Trafic de stupefiante, precursori de droguri și steroizi anabolizanți”, participanții au avut oportunitatea de a evalua și aborda tendințele în schimbare în materie de infracționalitate și de a identifica noi modalități de cooperare interinstituțională, pentru a îmbunătăți acțiunile operaționale desfășurate în comun.
În cadrul evenimentului, conducerea Serviciului Vamal al Republicii Moldova a menționat că instituția este puternic angajată în unificarea eforturilor comune și intensificarea cooperării internaționale pentru a lupta eficient contra comerțului ilicit cu mărfuri. În mod special o atenție sporită este îndreptată spre combaterea traficului ilicit cu produse din tutun, care reprezintă o problemă globală, având legături directe cu rețelele de crimă organizată şi de terorism. Contrabanda cu țigări, inclusiv cu produse contrafăcute, este evaluată în prezent ca fiind unul dintre cele mai serioase riscuri la adresa securității pe segmentul de frontieră româno-moldoveană și româno-ucraineană, afectând considerabil bugetele Republicii Moldova, Ucrainei și ale statelor-membre UE. 
Această conferință a reprezentat o oportunitate excelentă pentru Autoritatea Vamală Română de a face schimb de opinii și bune practici cu privire la modalități prin care putem răspunde noilor provocări și situațiilor de criză în domeniul fraudelor vamale care ne vor permite să acționăm coordonat și mai eficient în fața provocărilor actuale.

  Pentru o informare rapidă în legătură cu rezultatele Autorității Vamale Române, vă informăm că aveți la dispoziție pagina din platforma Facebook disponibilă la adresa:
      https://www.facebook.com/people/Autoritatea-Vamal%C4%83-Rom%C3%A2n%C4%83/100064380925761/

  Vă mulțumim pentru colaborare și sprijin!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii