Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Vamală Română CELBET consolidează capacitatea de control a inspectorilor vamali

ro

21 Nov, 2023 14:10 440 Marime text
                                                                                                                                                               
                      COMUNICAT DE PRESĂ
      Autoritatea Vamală Română împreună cu CELBET
       consolidează capacitatea de control a inspectorilor vamali
 
În perioada 21-23 noiembrie 2023, Autoritatea Vamală Română, împreună cu experții CELBET, organizează cursul de instruire cu tema „Controlul camioanelor”. Partea teoretică a cursului se va desfășura la Iași, iar partea practică, de control vamal, va avea loc la Biroul Vamal de Frontieră Albița, acesta fiind cel mai tranzitat birou vamal din estul României. Participanți la instruire sunt inspectori vamali din 16 state membre ale Uniunii Europene, respectiv Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Letonia, Polonia, România, Slovenia, Slovacia, Suedia și Ungaria și două state terțe, Serbia și Ucraina.
Obiectivul acestui curs îl reprezintă armonizarea controalelor la nivelul tuturor statelor membre, creșterea performanțelor vamale, îmbunătățirea practicilor de lucru comune și dobândirea de abilități necesare în domeniu. Astfel, formatorii CELBET din Grecia, Polonia și Finlanda împreună cu formatorul din cadrul Autorității Vamale Române vor introduce inspectorilor vamali noi proceduri și metode de lucru aplicabile la frontiera terestră externă a UE care vor contribui la creșterea gradului de operativitate și eficiență a controalelor vamale asupra camioanelor.
 
Cursul de instruire vizează principalele tipuri de camioane, furnizând cunoștințe avansate pentru control vamal al acestora. Exercițiile practice sunt organizate în mediu real unde inspectorii vamali participanți la curs vor fi familiarizați cu utilizarea corespunzătoare și în siguranță a instrumentelor de control, precum și cu diferitele trăsături specifice care derivă din modul diferit de construcție și motorizare al vehiculelor.         
                                         
„Îmbunătățirea capacității de control și a standardelor de performanță consolidează securitatea și siguranța la frontierele externe ale Uniunii Europene. Autoritatea Vamală Română continuă să acorde o prioritate deosebită formării profesionale a inspectorilor vamali atât pentru punerea în aplicare, în mod corect și coerent, a legislației comunitare și naționale, cât și pentru efectuarea eficientă și eficace a controalelor vamale.”, a precizat președintele Autorității Vamale Române, dl. Ion Cupă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii