Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:39 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Finanțelor Publice a contractat de la Banca Mondială un împrumut de 500 de milioane de euro

ro

16 Dec, 2016 13:41 599 Marime text
Consiliul Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale a aprobat pentru România un împrumut pentru politici de dezvoltare (DPL) privind eficientizarea finanțelor publice și creșterea economică,  în valoare de 500 milioane de  euro.
 
”Aprobarea acestui împrumut este o dovadă a recunoașterii de către Banca Mondială a stabilității cadrului macroeconomic înregistrate în prezent de România şi, totodată,  a progreselor recente în implementarea reformelor structurale, a măsurilor de atenuare a sărăciei şi de prevenire a  excluziunii sociale”, precizează Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice. 
 
Împrumutul este acordat pe o perioadă de 20 ani, la o dobândă egală cu rata dobânzii EURIBOR la 6 luni + o marjă fixă (marja indicativă actuală este de 1,5%), urmând a fi rambursat într-o singură tranșă, în anul 2036.
 
După aprobarea de către Consiliul Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale, în vederea accesării efective a împrumutului sunt necesari următorii pași procedurali: semnarea acordului de împrumut și ratificarea acestuia de către Parlament. Data limită de tragere este 31 decembrie 2017.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii