Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Termen de plată impozit pe venitul din agricultură şi plata CASS

ro

05 Oct, 2016 09:28 1342 Marime text
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi reaminteşte contribuabililor că până marţi, 25 octombrie 2016, au obligaţia să efectueze plata primei rate de 50% din impozitul pe veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit, precum şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate aferente acestor venituri, pentru anul 2016.
Contribuabilii care realizează venituri de această natură datorează impozit de 16% şi contribuţie de asigurări sociale de sănătate, în cotă de 5,5% asupra venitului stabilit pe baza normelor anuale de venit. Atât impozitul, cât şi contribuţia menţionată, au fost stabilite  prin decizie de impunere emisă de organul fiscal competent şi comunicată contribuabililor potrivit prevederilor art. 47 din Legea nr. 207/2015, privind Codul de procedură fiscală. Deciziile de impunere au la bază declaraţiile 221 aferente anului 2016, care trebuiau depuse până la data de 25 mai 2016 de către persoanele fizice care, la data declarării, obţineau, individual sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică, venituri din:
-            cultivarea produselor agricole vegetale;
-            exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi alte asemenea;
-            creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.
 
Normele de venit pentru anul 2016 stabilite la nivelul fiecărui judeţ pentru impunerea veniturilor din activităţi agricole, conform art. 106, alin. (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, sunt afişate pe site-ul  Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, portalul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi / Asistenţă contribuabili / Informaţii curente / Informaţii utile, sau la adresa de internet: http://static.anaf.ro/static/10/Galati/Gl1_17.htm.
 
Plata impozitului pe venit şi contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se efectuează pe codul numeric personal al persoanei  fizice care realizează aceste venituri la trezoreriile unităţilor fiscale în a căror rază  teritorială aceştia îşi au domiciliul.
În cazul în care în localitatea de domiciliu a contribuabililor nu există o unitate teritorială a A.N.A.F, facem precizarea că, potrivit art. 1 alin. (1) din anexa la Ordinul nr. 4032/2066/2015, persoanele fizice care datorează impozit şi contribuţii sociale aferente veniturilor din activităţi agricole, precum şi accesorii pentru neachitarea la scadenţă a acestora, pot efectua plata acestor obligaţii fiscale şi la organele fiscale locale (casieriile primăriilor) corespunzătoare localităţii în care îşi au domiciliul fiscal, în numerar, cu condiţia ca între unitatea administrativ-teritorială şi direcţia generală regională a finanţelor publice în a cărei rază se află localitatea să fi fost  încheiat un protocol în acest sens.
 
Menţionăm că lista unităţilor administrativ-teritoriale care au încheiat cu D.G.R.F.P. Galaţi protocoale poate fi consultată pe site-ul A.N.A.F., secţiunea D.G.R.F.P. Galaţi, domeniul  Asistenţă contribuabili/Informaţii curente/Informaţii utile, sau la adresa de internet: https://static.anaf.ro/static/10/Galati/Gl1_132.pdf.
 
 
Cons.superior Comp Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii