Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima reuniune a ministrilor de dezvoltare regionala din statele dunarene

ro

29 Oct, 2013 19:12 1014 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea si comisarul european pentru politica regionala Johannes Hahn au prezidat astazi Reuniunea ministrilor de dezvoltare regionala din statele participante la Strategia UE pentru regiunea Dunarii (SUERD). Reuniunea a avut loc in contextul organizarii, la Bucuresti, in perioada 28-29 octombrie 2013, a celui de-al doilea Forum Anual al SUERD.
 
Finantarea proiectelor, coordonarea tuturor structurilor implicate in implementarea Strategiei, armonizarea obiectivelor nationale de dezvoltare cu Strategia Dunarii au constituit teme de dezbatere in cadrul reuniunii.
 
“Dialogul intens intre parti trebuie sa fie cuvantul cheie in vederea realizarii obiectivelor noastre comune pentru implementarea Strategiei Dunarii. Dintre provocarile pentru perioada urmatoare amintesc identificarea si alocarea  de resurse financiare, coordonarea adecvata intre structurile de implementare si planificare, imbunatatirea cooperarii la nivel inalt, astfel incat impactul macroregiunii Dunarii sa ramana in centrul preocuparilor noastre, iar oportunitatile sa fie oferite tuturor partilor implicate. Iata de ce am initiat acest dialog la nivel inalt.”, a declarat Liviu Dragnea la inceputul intalnirii.
 
Comisarul european pentru politica europeana Johannes Hahn a apreciat initiativa organizarii unei prime intalniri a ministrilor de dezvoltare regionala, considerand-o oportuna pentru formularea unor prime concluzii cu privire la modalitatea concreta de actiune in viitorul apropiat, pentru implementarea SUERD.
 
In a doua parte a zilei, Liviu Dragnea a prezentat rezultatele reuniunii in ce-a dea treia sesiune plenara a Forumului SUERD 2013. Viceprim-ministrul a vorbit, astfel, despre propunerea participantilor ca finantarea proiectelor SUERD sa nu fie limitata la fondurile structurale si despre coordonarea actiunilor comune ale Romaniei si Bulgariei, in contextul intalnirilor recente dintre inalti oficiali din cele doua tari si al organizarii, in luna noiembrie, a unei sedinte de guvern comune romano-bulgare.
 
Alta concluzie a reuniunii a fost recunoasterea rolului esential pe care il are cooperarea intre structurile SUERD si structurile de management al fondurilor europene, pentru asigurarea includerii obiectivelor Strategiei in Acordurile Nationale de Parteneriat pentru perioada de programare 2014-2020. De asemenea, a fost propusa organizarea unor reuniuni periodice ale ministrilor dezvoltarii regionale din tarile dunarene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii